facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα
Ab logo
  • Σπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα
Σπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα

Σπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα

από MADEWITHAB
Σπανάκι στο φούρνο με τομάτα και φέτα
Εύκολη
>60'
5/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1000 g σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 μάτσο σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 400 g αποφλοιωμένες τομάτες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 300 g φέτα
  • 100 ml νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την αβγοσαλάτα
  • αλάτι για την αβγοσαλάτα
  • 1000 g σπανάκι, καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 1 μάτσο σέσκουλα, καθαρισμένα και χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μυρωδικά, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 400 g αποφλοιωμένες τομάτες
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 300 g φέτα
  • 100 ml νερό
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι για την αβγοσαλάτα
  • αλάτι για την αβγοσαλάτα

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μια κατσαρόλα, σωτάρουμε με τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου τα κρεμμύδια και το πράσο για 3-4’. 2. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα σέσκουλα, αχνίζοντάς τα μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. 3. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις τομάτες, το νερό και το αλατοπίπερο. 4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψί, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τη φέτα θρυμματισμένη και ψήνουμε για περίπου 30’ στους 180οC.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο