facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣπανακοπιτάκια με αβοκάντο
Ab logo
  • Σπανακοπιτάκια με αβοκάντο
Σπανακοπιτάκια με αβοκάντο

Σπανακοπιτάκια με αβοκάντο

από AB FOODSTORIES
Εύκολη
>60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

10 μερίδες
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 1 αβοκάντο μέτριο, λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ. γ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 1/4 μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ. γ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. κρουτόν, ελαφρά κοπανισμένα σαν μεγάλα ψίχουλα
  • 40 γρ. κουκουνάρια καβουρντισμένα ή καρύδια
  • 80 γρ. φέτα ή 60 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1/2 κ. γ. δυόσμος ξερός ή 6 φύλλα φρέσκα, χοντροκομμένα
  • 2 κ. σ. άνηθος φρέσκος
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. σπανάκι, καθαρισμένο
  • 1 αβοκάντο μέτριο, λιωμένο με πιρούνι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 1/4 κ. γ. μαραθόσπορος, τριμμένος
  • 1/4 μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1 κ. γ. χυμός λεμονιού
  • 50 γρ. κρουτόν, ελαφρά κοπανισμένα σαν μεγάλα ψίχουλα
  • 40 γρ. κουκουνάρια καβουρντισμένα ή καρύδια
  • 80 γρ. φέτα ή 60 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
  • 1/2 κ. γ. δυόσμος ξερός ή 6 φύλλα φρέσκα, χοντροκομμένα
  • 2 κ. σ. άνηθος φρέσκος
  • 30 ml ελαιόλαδο

Ας μαγειρέψουμε

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον μαραθόσπορο και το μοσχοκάρυδο για 5 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε, αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήνουμε να κρυώσουν. Ψιλοκόβουμε το σπανάκι και το τρίβουμε με λίγο αλάτι. Το αφήνουμε 10 λεπτά στο σουρωτήρι και μετά στο στύβουμε με τα χέρια να φύγει το περιττό του νερό. Το αδειάζουμε στο μπολ με το κρεμμύδι. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε απαλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Απλώνουμε τα φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο και τα κόβουμε κατά μήκος σε 4 λωρίδες. Τις σκεπάζουμε με μια νοτισμένη πετσέτα. Παίρνουμε μια λωρίδα, τη βουτυρώνουμε καλά. Βάζουμε λίγη γέμιση στη βάση της λωρίδας και τη διπλώνουμε σε τριγωνάκι. Κλείνουμε βρέχοντας την άκρη. Επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα και ακουμπάμε εκεί τα τριγωνάκια. Βουτυρώνουμε καλά την επιφάνειά τους και τα ψεκάζουμε με λίγο νερό και τα ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Χορτοφαγική
Πικ Νικ
Σνακ
Σνακς

Βάλε στο καλάθι υλικά για 10 μερίδες

  • 7073115
  • Αβοκάντο Εισαγωγής
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063279
  • Κρεμμύδια Χλωρά Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064229
  • Μοσχοκάρυδο  40g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064511