Σταφιδόψωμο
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
4 στα 5Κλασική
Pancake Day
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 3 μερίδες
- 500 γρ. αλεύρι για όλεςτις χρήσεις
- 50 γρ. μαγιά φρέσκια
- 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι
- 1 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες Μεσσηνίας ΑΒ κοντά στην ελληνική Γη
- 1 κουταλιά σούπας κοφτή κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό (και λίγο ακόμη αν χρειαστεί)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069573
7080951
7070127
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7087787
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ξεπλένετε τις σταφίδες σε ένα σουρωτήρι. Τις κρατάτε.Διαλύετε τη μαγιά στο μισό χλιαρό νερό μαζί με το αλάτι. Βάζετε το αλεύρι σε μια λεκάνη, ανοίγετε στη μέση μια λακκουβίτσα και ρίχνετε τη ζάχαρη, την κανέλα, το ελαιόλαδο, τη διαλυμένη μαγιά και το υπόλοιπο νερό. Πλάθετε το μίγμα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη σαν του ψωμιού. Προσθέτετε τις σταφίδες και τις αναμιγνύετε για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στη ζύμη.Σχηματίζετε 2-3 καρβελάκια ή φραντζολάκια από τη ζύμη. Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ανέβουν και να διπλασιαστούν σε όγκο. Θα χρειαστούν γύρω στις 2 - 2 ½ ώρες. Ψήνετε τα σταφιδόψωμα στους 200ΟC σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.TIPS: Oι σταφίδες δίνουν στο σταφιδόψωμο τη γνωστή του γλύκα αλλά όπως φουσκώνουν, με το ψήσιμο, κάνουν και τη ζύμη γύρω τους ευχάριστα υγρή και μαλακή.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Pancake Day
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069573
7080951
7070127
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7087787
Για δες 4 ακόμη προϊόντα