Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣτηθοπλευρές στον φούρνο με χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια
Ab logo
  • Στηθοπλευρές στον φούρνο με χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια

Στηθοπλευρές στον φούρνο με χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

2 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Στηθοπλευρές στον φούρνο με χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1,5 κιλά στηθοπλευρές
  • Αλάτι
  • κεφαλοτύρι
  • 1 στικ κανέλα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί κόκκινο
  • 1 κουταλάκι γλυκού βούτυρο φρέσκο γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 250 γρ. μανιτάρια φρέσκα αγαρικά
  • 1,5 φλιτζάνια χυμός τομάτας
  • 1/2 κιλό χυλοπίτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Τριμμένο Τυρί Κεφαλοτύρι 200gr
    200 γρ
    12,8 Ε/ κιλ
    €2,56
    7144615
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    100 γρ
    11,9 Ε/ κιλ
    €1,19
    7081527
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641
  • Ας μαγειρέψουμε

    Σε μια μεγάλη, φαρδιά κατσαρόλα με βαρύ πάτο ζεσταίνετε το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και σοτάρετε τις στηθοπλευρές μέχρι να ροδίσουν πολύ ελαφρά απ' όλες τις πλευρές.

    Βάζετε τις στηθοπλευρές σε μια μεγάλη γάστρα και τις αφήνετε στην άκρη σκεπασμένες. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτετε τα μανιτάρια καθαρισμένα από το ποδαράκι τους και κομμένα σε χοντρές ροδέλες.

    Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Τέλος, προσθέτετε τον χυμό τομάτας και ανακατεύετε ζωηρά. Περιχύνετε με τη μισή σάλτσα το κρέας και προσθέτετε μισό λίτρο ζεστό νερό μαζί με την κανέλα και λίγο αλατοπίπερο. Σκεπάζετε και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 1 ώρα και 10 λεπτά.

    Ανοίγετε τη γάστρα και προσθέτετε αν είναι απαραίτητο και δεν έχει αρκετά υγρά δυο φλιτζάνια νερό ζεστό, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη σάλτσα μαζί με τις χυλοπίτες, ανακατεύετε και βάζετε ξανά στον φούρνο στους 180οC για 12 λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό, πασπαλισμένο αν θέλετε με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική Παραδοσιακή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Κυρίως πιάτο
    • Στηθοπλευρές στον φούρνο με χυλοπίτες, φρέσκα μανιτάρια

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Τριμμένο Τυρί Κεφαλοτύρι 200gr
    200 γρ
    12,8 Ε/ κιλ
    €2,56
    7144615
  • Κανέλα Ολόκληρη 13g
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064498
  • Κρεμμύδι Κατεψυγμένο 100gr
    100 γρ
    11,9 Ε/ κιλ
    €1,19
    7081527
  • ΟΙΝΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΨΙΛΕΣ ΒΑΒΥ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΕΣ 750 ML
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7104641