Στραπατσάδα με θυμάρι και γραβιέρα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
1'- 30'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΧορτοφαγική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 ντομάτες σε μικρά κομμάτια, χωρίς σπόρια και φλούδα (κατά προτίμηση
- 30 ml ελαιόλαδο
- 15 γρ. βούτυρο
- 8 αβγά
- 120 γρ. φέτα
- 60 γρ. γραβιέρα, χοντροτριμμένη
- 1/2 κ. γ. θυμάρι ή ξερή ρίγανη
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7143658
7079539
7133482
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, σε ένα μεγάλο τηγάνι με βαρύ πάτο, το ελαιόλαδο με το βούτυρο, ρίχνουμε μέσα την ντομάτα, πασπαλίζουμε με αλάτι και ανακατεύουμε κάθε λίγο μέχρι να αρχίσει να βγάζει τα ζουμιά της και να μελώσει για περίπου 7 λεπτά. Σπάμε τα αβγά στο μείγμα και αρχίζουμε να τα ανακατεύουμε με την ντομάτα προσέχοντας να αφήσουμε άθικτους όσο μπορούμε τους 4 κρόκους. Σκορπίζουμε από πάνω τη γραβιέρα, τη φέτα και το θυμάρι και ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά, ώστε να μη σπάσουν οι κρόκοι. Σβήνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι και αφήνουμε το φαγητό για 2 -3 λεπτά, ίσα να λιώσει το τυρί και να ψηθεί το ασπράδι πάνω από τους κρόκους. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Χορτοφαγική
Καλοκαιρινό Γεύμα
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7143658
7079539
7133482
Για δες 4 ακόμη προϊόντα