Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΣτρούντελ με μήλα και αχλάδια
Ab logo
  • Στρούντελ με μήλα και αχλάδια

Στρούντελ με μήλα και αχλάδια

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Στρούντελ με μήλα και αχλάδια

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 250 g μήλα, καθαρισμένα
  • 250 g αχλάδια, καθαρισμένα
  • 100 g μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 50 g σταφίδες
  • 50 g καρυδόψιχα
  • 50 g φρυγανιά
  • 50 g βούτυρο λιωμένο
  • 20 ml ρούμι
  • 1 κ/γ ξύσμα πορτοκάλι
  • 1/2 κ/γ κανέλα
  • 1 κάψουλα βανιλλίνη
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 κ/σ αμύγδαλα φιλέ
  • Παγωτό ή σαντιγί

Ας μαγειρέψουμε

1. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με την κανέλα, το ξύσμα, τη βανιλλίνη, τη φρυγανιά, τις σταφίδες και την καρυδόψιχα. 2. Κόβουμε τα μήλα και τα αχλάδια σε λεπτές φέτες και τα περιχύνουμε με το ρούμι, προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε, το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. 3. Ανοίγουμε το φύλλο σφολιάτας επάνω αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε τη γέμιση και κλείνουμε σε ρολό. 4. Τοποθετούμε το στρούντελ σε δίσκο ψησίματος , αλείφουμε όλη την επιφάνεια με το ασπράδι και πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο. 5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στο αερόθερμο, για 45’ στους 180οC. 6. Σερβίρουμε το στρούντελ κομμένο σε φέτες με παγωτό ή σαντιγί, αν θέλουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Γλυκό
  • Στρούντελ με μήλα και αχλάδια