Συκωταριά με κόκκινο κρασί, σκόρδο και δεντρολίβανο
από AB Food Stories
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΠάσχα
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 1 συκωταριά αρνίσια
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 3 σκελίδες σκόρδου
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ.σ δεντρολίβανο
- 60 ml ελαιόλαδο
Ας μαγειρέψουμε
Βάζουμε σε μια λεκάνη τη συκωταριά και αλατοπιπερώνουμε καλά, ανακατεύοντας, ώστε να πιάσει καλά γύρω γύρω. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τη συκωταριά για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να αρχίσει να ροδίζουν απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, για 1-2 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε και το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Πάσχα
Χειμώνας
Κυρίως πιάτο