Βράζουμε το ρύζι μας στο ζωμό και λίγο πριν γίνει
το αποσύρουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε.
Σε ένα τηγάνι, τύπου γουόκ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο
και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά και το τζίντζερ
και σοτάρουμε για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα
και μετά με το καπάκι του και αφήνουμε για 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα ή τα κάσιους, πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρουμε.