Τάρτα Μήλου
από Στέλιος Παρλιάρος
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Άλλη
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 1 αβγά
- 300 γρ. Σφολιάτα
- 100 γρ. βούτυρο LURPAK
- 50 γρ. ζάχαρη άχνη
- 50 γρ. αμύγδαλο σκόνη
- 25 γρ. αλεύρι
- 4 μήλο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133482
7135835
7079539
7066177
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Απλώνουμε τη σφολιάτα αφού προηγουμένως έχουμε τρυπήσει την επιφάνειά της με ένα πηρούνι, σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 22-24 εκ. και ύψους 2 εκ. και αφαιρούμε όση σφολιάτα περισσεύει από τη φόρμα. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη προσθέτοντας το αυγό. Όταν το μείγμα αφρατέψει, προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου μαζί με το αλεύρι. Αφήνουμε την κρέμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί. Με αυτήν γεμίζουμε τη τάρτα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα κάθετα στα δύο και κατόπιν σε λεπτές φέτες και τα τοποθετούμε μέσα στην τάρτα το ένα δίπλα στο άλλο σαν βεντάλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 50-60 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Άλλη
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7133482
7135835
7079539
7066177
Για δες 2 ακόμη προϊόντα