facebook-pixel
Ab logo
  • Τάρτα Μπριάμ
  • Τάρτα Μπριάμ
Τάρτα Μπριάμ

Τάρτα Μπριάμ

Τώρα που έπιασαν οι πρώτες ζέστες…μία νόστιμη τάρτα Μπριάμ είναι το απόλυτο δροσερό, καλοκαιρινό μεσογειακό πιάτο! #MadewithAB
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (για τη ζύμη)
  • 300 g αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για το μπριάμ)
  • 1 κολοκύθι, σε ροδέλες (για το μπριάμ)
  • 1 πατάτα, σε κύβους (για το μπριάμ)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά κομμάτια (για το μπριάμ)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (για το μπριάμ)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το μπριάμ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο (για το μπριάμ)
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές (για το μπριάμ)
  • 50 ml χλιαρό νερό (για το μπριάμ)
  • ξερή ρίγανη (για το μπριάμ)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (για τη ζύμη)
  • 300 g αλεύρι (για τη ζύμη)
  • 50 ml ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 1 μελιτζάνα, κομμένη σε μικρά κομμάτια (για το μπριάμ)
  • 1 κολοκύθι, σε ροδέλες (για το μπριάμ)
  • 1 πατάτα, σε κύβους (για το μπριάμ)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε μικρά κομμάτια (για το μπριάμ)
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο (για το μπριάμ)
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το μπριάμ)
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο (για το μπριάμ)
  • 1 κουτ. σούπας τοματοπελτές (για το μπριάμ)
  • 50 ml χλιαρό νερό (για το μπριάμ)
  • ξερή ρίγανη (για το μπριάμ)
  • αλάτι
  • πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. 3. Ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, την πατάτα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 4. Ρίχνουμε 50ml χλιαρό νερό, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα, βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε γιαούρτι, ελαιόλαδο, αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι. 6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’ και την ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη σε διάμετρο 20εκ και πάχος 1εκ. 7. Βάζουμε μέσα το ψημένο μπριάμ και κλείνουμε τις άκρες αφήνοντας το “ξεσκέπαστο”. 8. Ψήνουμε την τάρτα στους 170oC για 30’, σε αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου. 9. Σερβίρουμε είτε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι είτε πασπαλισμένο με θρυμματισμένη φέτα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Μεσογειακή
Χορτοφαγική
Άλλη
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 6 μερίδες

  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • 7064216
  • Πατάτες Συσκευασμένες Κύπρου
    ~3 κιλ
    ~1,56€/kg
    ~€4,68
    7064162
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658