Ας μαγειρέψουμε
1. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. 2. Προσθέτουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε. 3. Ρίχνουμε όλα τα κομμένα λαχανικά, την πατάτα, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη, τον μαϊντανό και ανακατεύουμε. 4. Ρίχνουμε 50ml χλιαρό νερό, σκεπάζουμε με καπάκι την κατσαρόλα, βράζουμε για 15’ σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. 5. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε γιαούρτι, ελαιόλαδο, αλάτι, προσθέτουμε σταδιακά αλεύρι και πλάθουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι. 6. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10’ και την ανοίγουμε με ένα μικρό πλάστη σε διάμετρο 20εκ και πάχος 1εκ. 7. Βάζουμε μέσα το ψημένο μπριάμ και κλείνουμε τις άκρες αφήνοντας το “ξεσκέπαστο”. 8. Ψήνουμε την τάρτα στους 170oC για 30’, σε αέρα, στη μεσαία θέση του φούρνου. 9. Σερβίρουμε είτε με μια κουταλιά στραγγιστό γιαούρτι είτε πασπαλισμένο με θρυμματισμένη φέτα.