Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο. 2. Τρίβουμε μέχρι να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα, προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. 3. Ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15? στην κατάψυξη. 4. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια μέτρια ταρτιέρα. 5. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με ωμά όσπρια, ρεβύθια ή φασόλια, για να κάτσει η ζύμη. 6. Ψήνουμε για 15’ στους 175οC και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση. Για τη γέμιση: 1. Σοτάρουμε το σπανάκι και τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, τη γραβιέρα, το σπανάκι με τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. 3. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια και ρίχνουμε τη γέμιση. 4. Ψήνουμε την κις λορέν στους 175οC με αέρα, για 45’. 5. Περιμένουμε 15’ να κρυώσει και σερβίρουμε