Τάρτα κις λορέν με σπανάκι
Για τις ονομαστικές εορτές που πλησιάζουν, μία νόστιμη κις λορεν είναι το καλύτερο κέρασμα! #MadewithAB

Μέτρια
>60'
0/5
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 4 μερίδες
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
 - 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
 - ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
 - 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
 - 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
 - 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
 - 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
 - 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
 - 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
 - 3 αβγό (για τη γέμιση)
 - 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
 - 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
 - 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
 - αλάτι (για τη γέμιση)
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
 - 100 g βούτυρο
 - 185 g αλεύρι μαλακό
 - 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
 - 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη ζύμη)
 
- 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
 - 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
 - ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
 - 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
 - 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
 - 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
 - 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
 - 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
 - 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
 - 3 αβγό (για τη γέμιση)
 - 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
 - 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
 - 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
 - αλάτι (για τη γέμιση)
 - φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
 
