facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα κις λορέν με σπανάκι
Ab logo
  • Τάρτα κις λορέν με σπανάκι
Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Για τις ονομαστικές εορτές που πλησιάζουν, μία νόστιμη κις λορεν είναι το καλύτερο κέρασμα! #MadewithAB
Μέτρια
>60'
5/5

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
  • ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
  • 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
  • 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
  • 3 αβγό (για τη γέμιση)
  • 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 100 g βούτυρο
  • 185 g αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
  • ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
  • 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
  • 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
  • 3 αβγό (για τη γέμιση)
  • 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)

Ας μαγειρέψουμε

1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο. 2. Τρίβουμε μέχρι να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα, προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. 3. Ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15? στην κατάψυξη. 4. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια μέτρια ταρτιέρα. 5. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με ωμά όσπρια, ρεβύθια ή φασόλια, για να κάτσει η ζύμη. 6. Ψήνουμε για 15’ στους 175οC και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση. Για τη γέμιση: 1. Σοτάρουμε το σπανάκι και τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, τη γραβιέρα, το σπανάκι με τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. 3. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια και ρίχνουμε τη γέμιση. 4. Ψήνουμε την κις λορέν στους 175οC με αέρα, για 45’. 5. Περιμένουμε 15’ να κρυώσει και σερβίρουμε

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Άλλο
Πίτσα/Πίτα

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7136110
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    2,49 €/ κιλ
    €2,49
    7129928
  • Φασόλια Μέτρια Εισαγωγής 500 gr
    500 γρ
    1,96 €/ κιλ
    €0,98
    7225878