Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα κις λορέν με σπανάκι
Ab logo
  • Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Για τις ονομαστικές εορτές που πλησιάζουν, μία νόστιμη κις λορεν είναι το καλύτερο κέρασμα! #MadewithAB

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Άλλη
Πίτσα/Πίτα
Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 3 κουτ. σούπας παγωμένο νερό (για τη ζύμη)
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 μοσχοκάρυδο (για τη γέμιση)
  • 20 ml ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 80 ml γάλα φρέσκο (για τη γέμιση)
  • 3 αβγό (για τη γέμιση)
  • 1,5 κουτ. γλυκού μουστάρδα (για τη γέμιση)
  • 4 πράσα, ψιλοκομμένα (για τη γέμιση)
  • 200 ml κρέμα γάλακτος πλήρες (για τη γέμιση)
  • 150 g γραβιέρα, τριμμένη (για τη γέμιση)
  • 300 g σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 120 g γιαούρτι στραγγιστό (για τη γέμιση)
  • ωμά όσπρια (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 100 g βούτυρο
  • 185 g αλεύρι μαλακό
  • 1 κρόκος αβγού (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη (για τη ζύμη)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,72 Ε/ κιλ
    €0,72
    7087510
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Φασόλια Μέτρια Εισαγωγής 500 gr
    500 γρ
    1,96 Ε/ κιλ
    €0,98
    7225878
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    2,29 Ε/ κιλ
    €2,29
    7129928
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το βούτυρο. 2. Τρίβουμε μέχρι να πάρουμε ένα τριφτό μείγμα, προσθέτουμε τον κρόκο, το αλάτι, τη ζάχαρη και το νερό. 3. Ζυμώνουμε μέχρι να σφίξει η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 15? στην κατάψυξη. 4. Ανοίγουμε με τον πλάστη τη ζύμη σε φύλλο και καλύπτουμε μια μέτρια ταρτιέρα. 5. Κάνουμε μερικές τρύπες στην ζύμη με ένα πιρούνι και γεμίζουμε με ωμά όσπρια, ρεβύθια ή φασόλια, για να κάτσει η ζύμη. 6. Ψήνουμε για 15’ στους 175οC και ξεκινάμε να ετοιμάζουμε την γέμιση. Για τη γέμιση: 1. Σοτάρουμε το σπανάκι και τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθούν. 2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο, τα αβγά, τη γραβιέρα, το σπανάκι με τα πράσα, αλάτι και πιπέρι. 3. Βγάζουμε την τάρτα από τον φούρνο, αφαιρούμε τα όσπρια και ρίχνουμε τη γέμιση. 4. Ψήνουμε την κις λορέν στους 175οC με αέρα, για 45’. 5. Περιμένουμε 15’ να κρυώσει και σερβίρουμε
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Άλλη
    Άλλο
    Πίτσα/Πίτα
    • Τάρτα κις λορέν με σπανάκι

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,72 Ε/ κιλ
    €0,72
    7087510
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Φασόλια Μέτρια Εισαγωγής 500 gr
    500 γρ
    1,96 Ε/ κιλ
    €0,98
    7225878
  • Γιαούρτι Στραγγιστό 10% Λιπαρά 1 kgr
    1 κιλ
    2,29 Ε/ κιλ
    €2,29
    7129928