Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα με πράσα και τυριά
Ab logo
  • Τάρτα με πράσα και τυριά

Τάρτα με πράσα και τυριά

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Ορεκτικό
Τάρτα με πράσα και τυριά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 4 πράσα,το άσπρο μέρος
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κάπαρη ξαρμυρισμένη
  • 10 φιλέτα αντσούγιας, στραγγισμένα από το λάδι τους
  • 200 γρ. πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι (για τον ελαιοπολτό)
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιοπολτό
  • 250 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • πιπέρι
  • Θυμάρι
  • 10 cl λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 2 κουταλιές σούπας αμύγδαλα ασπρισμένα και αλεσμένα

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062943
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ετοιμάζετε τον ελαιοπολτό: Χτυπάτε όλα τα υλικά μαζί, σε μικρό γουδί, μέχρι να ενωθούν καλά και τα μεταφέρετε σε γυάλινο αποστειρωμένο βαζάκι. Διατηρείτε τον ελαιοπολτό στο ψυγείο.

    Καλό είναι να τον φτιάξετε από την προηγούμενη μέρα για να ενσωματωθούν οι γεύσεις και να αναδειχθούν τα αρώματα των υλικών.

    Την επόμενη μέρα, ξετυλίγετε τη σφολιάτα πάνω σε λαδόκολλα και την απλώνετε ελαφρά με τον πλάστη. Γυρίζετε προς τα μέσα τις άκρες της και στις 4 πλευρές και τρυπάτε με πιρούνι όλη την επιφάνεια.

    Σηκώνετε τη σφολιάτα με τη λαδόκολλα και τη μεταφέρετε στο ταψί. Την ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 λεπτά.

    Πλένετε τα πράσα και τα κόβετε ροδέλες. Ζεσταίνετε τη μαργαρίνη σε τηγάνι και σοτάρετε τα πράσα για μερικά λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί.

    Χαμηλώνετε τη φωτιά, αλατοπιπερώνετε και σκεπάζετε το τηγάνι. Αφήνετε να μαγειρευτούν περίπου 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά. Αλείφετε την επιφάνεια της μισοψημένης σφολιάτας με ελαιοπολτό.

    Μοιράζετε από πάνω τα πράσα, σε όλη την επιφάνεια, βάζετε και μερικά κλαδάκια θυμαριού και πασπαλίζετε με το τυρί. Ψήνετε την τάρτα σε
    προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 15 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά.

    TIP Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κεφαλογραβιέρα με γαλλικό τυρί σεβρ που θα κόψετε σε ροδέλες και θα μοιράσετε στην επιφάνεια της τάρτας πάνω από τα πράσα. Θα την ψήσετε μέχρι να ροδίσει το τυρί.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Τάρτα με πράσα και τυριά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063897
  • Λεμόνια Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7062943
  • Σκόρδα Ξερά Τεμάχιο Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064239
  • Ελαιόλαδο Εξαιρετικό Παρθένο Ποικιλία Κορωνέικη 1lt
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7231636