facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα με ροκφόρ και αχλάδια
Ab logo
  • Τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια
Τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια

Τάρτα με ροκφόρ και αχλάδια

από Πηγή ΑΒ Μagazine
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 5 αχλάδια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ροκφόρ
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 120 γρ. αλεύρι
  • 5 αχλάδια
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γρ. μέλι
  • 150 γρ. ροκφόρ
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 120 γρ. αλεύρι

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζουμε τα αχλάδια, τα κόβουμε στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα τοποθετούμε σε μία κατσαρόλα, τα καλύπτουμε με νερό και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κονσέρβα. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το μέλι και το ροκφόρ τεμαχισμένο, μέχρι να αφρατέψει. Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Κατεβάζουμε από το μίξερ και ανακατεύουμε με το αλεύρι και τα καρύδια. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 22 εκ. και απλώνουμε τα αχλάδια που έχουμε χαράξει ελαφρώς σε φέτες στην επιφάνεια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 30 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα αχλάδια με λίγη μαύρη ζάχαρη και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά στους 150ºC.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    0,98 €/ κιλ
    €0,98
    7473026
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,45 €/ τεμ
    €2,69
    7133107
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790