Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤάρτα με σοκολατένια κρέμα και φράουλες
Ab logo
  • Τάρτα με σοκολατένια κρέμα και φράουλες

Τάρτα με σοκολατένια κρέμα και φράουλες

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο,Γιορτή Μητέρας,Καλοκαιρινό Γεύμα
Γλυκό
Τάρτα με σοκολατένια κρέμα και φράουλες

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (Για τη βάση)
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη (Για τη βάση)
  • 120 γρ. βούτυρο (Για τη βάση)
  • 1 κρόκο αβγού (Για τη βάση)
  • 2 κ.σ. νερό (Για τη βάση)
  • 450 ml γάλα (Για την κρέμα)
  • 100 γρ. ζάχαρη (Για την κρέμα)
  • 5 κρόκοι αβγών (Για την κρέμα)
  • 35 γρ. αλεύρι (Για την κρέμα)
  • 50 γρ. κακάο (Για την κρέμα)
  • 50 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, ψιλοκομμένη (Για την κρέμα)
  • ξύσμα από 1 ακέρωτο πορτοκάλι (Για την κρέμα)
  • 500 γρ. φράουλες, κομμένες στη μέση (Για την κρέμα)
  • βούτυρο, για την ταρτιέρα (Για την κρέμα)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,72 Ε/ κιλ
    €0,72
    7087510
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 γρ
    15,84 Ε/ κιλ
    €3,96
    7079539
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,37 Ε/ τεμ
    €2,20
    7133107
  • Ας μαγειρέψουμε

    Ανακατεύουμε στο μίξερ όλα τα υλικά για τη βάση και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και μαλακή ζύμη. Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και βουτυρώνουμε την ταρτιέρα. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο διαμέτρου 24 εκ. και πάχους 3 χιλ. Την στρώνουμε στην ταρτιέρα έτσι ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Την καλύπτουμε με μεμβράνη και απλώνουμε ρύζι ή φασόλια σε όλη την επιφάνεια. Ψήνουμε για 15 λεπτά, βγάζουμε για λίγο την τάρτα από το φούρνο, αφαιρούμε τη μεμβράνη με το ρύζι ή τα φασόλια και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10-12 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα. Ξεφουρνίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Zεσταίνουμε το γάλα, με το ξύσμα πορτοκαλιού σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο και τους κρόκους. Πριν βράσει το γάλα, ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών. Ανακατεύουμε για να ζεσταθεί καλά το μείγμα των αυγών και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να δέσει η κρέμα και να αρχίσει να κοχλάζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να αναμειχθεί. Καλύπτουμε την κρέμα με μεμβράνη, έτσι ώστε να εφάπτεται στην επιφάνεια, ώστε να μην κάνει «πέτσα» και την αφήνουμε να κρυώσει για 30 λεπτά. Γεμίζουμε την τάρτα με την σοκολατένια κρέμα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Πάρτυ ενηλίκων,Δείπνο για Δυο,Γιορτή Μητέρας,Καλοκαιρινό Γεύμα
    Γλυκό
    Άνοιξη,Καλοκαίρι
    Γλυκό
    • Τάρτα με σοκολατένια κρέμα και φράουλες

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Αλεύρι Όλων Των Χρήσεων 1 Kg
    1 κιλ
    0,72 Ε/ κιλ
    €0,72
    7087510
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Βούτυρο Ανάλατο 250g
    250 γρ
    15,84 Ε/ κιλ
    €3,96
    7079539
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,37 Ε/ τεμ
    €2,20
    7133107