Τάρτα με σπανάκι και πρόβειο μαλακό τυρί Barrelato
Χρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
Καμία
Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- αλάτι
- 3 κ.σ. κουκουνάρια καβουρντισμένα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
- 2 κ.σ. γιαούρτι
- 220 γρ. τυρί μαλακό βαρελάτο
- 2 αβγά
- 1/2 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 φύλλο ζύμης για τάρτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
Βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για τάρτα, απλώνουμε τη ζύμη στην επιφάνεια της φόρμας και αφαιρούμε ό,τι περισσεύει στις άκρες. Τρυπάμε τη ζύμη με ένα πιρούνι και την σκεπάζουμε με χαρτί φούρνου. Στη συνέχεια την καλύπτουμε με φασόλια και ψήνουμε για 10’.
Αφαιρούμε τα φασόλια και το χαρτί φούρνου και την αφήνουμε να κρυώσει. Σοτάρουμε το σπανάκι στο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά, το μαλακό τυρί, το γιαούρτι και το κεφαλοτύρι. Έπειτα προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι, τον μάραθο, τα μισά κουκουνάρια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε το μίγμα στη μισοψημένη ζύμη, πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα κουκουνάρια και ψήνουμε για 15’ – 20’, μέχρι να ροδίσει.
Σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.