Τάρτα μήλου με μαρμελάδα
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες
- 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ. γ. αλάτι
- 1/2 κ. σ. ζάχαρη άχνη
- 180 γρ. βούτυρο αγελάδας, σε κυβάκια (από το ψυγείο)
- 1 αβγό
- 1 κ. σ. κρύο νερό
- 4 κ. σ. μαρμελάδα μήλο με μέλι και κανέλα ΑΒ
- 4 κόκκινα μήλα και ένα πράσινο
- 1 κ. σ. ζάχαρη καστανή
- παγωτό βανίλια, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069573
7136110
7066177
7079539
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
1 ταρτιέρα 24 εκ. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το αλάτι και την άχνη, ανακατεύουμε και κάνουμε μια τρύπα στη μέση, όπου προσθέτουμε το κρύο βούτυρο, κρατώντας 4-5 κυβάκια στην άκρη. Ζυμώνουμε καλά και προσθέτουμε το αβγό και το κρύο νερό, δημιουργώντας μια μπάλα ζύμης. Τυλίγουμε με μια μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα αρχικά στα δύο και ύστερα κάθε κομμάτι σε φέτες, κρατώντας τα μαζί, για να μην σκορπίσουν. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και στην τοποθετούμε σε ταρτιέρα – ή εναλλακτικά σε ένα στρογγυλό ταψί- 24 εκ., ανοίγοντας της με τα χέρια μας και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια και τα τοιχώματα. Τοποθετούμε τα μήλα βάζοντας τις φέτες σε όλη την επιφάνεια, δημιουργώντας ένα «σαλιγκάρι» που ξεκινά από μέσα προς τα έξω, έτσι ώστε η κάθε φέτα να μισοκαλύπτει την προηγούμενη. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ανάμεσα στα κομμάτια ρίχνουμε τα κυβάκια με το βούτυρο που κρατήσαμε. Ψήνουμε για μια ώρα. Οταν ψηθεί η τάρτα, την αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και αλείφουμε την επιφάνειά της με τη μαρμελάδα. Σερβίρουμε την τάρτα χλιαρή και, αν θέλουμε, συνοδεύουμε με παγωτό βανίλια.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069573
7136110
7066177
7079539
Για δες 3 ακόμη προϊόντα