Τάρτα πορτοκάλι
από Στέλιος Παρλιάρος

Δύσκολη
>60'
0/5
Υψηλό
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 8 μερίδες
- 25 γρ. μαύρο ρούμι (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 400 γρ. Ζάχαρη (για την κομπόστα πορτοκάλι)
- 600 γρ. Νερό (για την κομπόστα πορτοκάλι)
- 40 γρ. κορν φλάουερ (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 2 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια (για την κομπόστα πορτοκάλι)
- 3 κρόκοι αβγών (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 1 αβγό (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 80 γρ. Ζάχαρη (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 400 γρ. φρέσκο γάλα (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 250 γρ. Αλεύρι (για τη ζύμη)
- 3 αβγά μικρά (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 25 γρ. Αλεύρι (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 125 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα σε μορφή σκόνης (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 125 γρ. άχνη ζάχαρη (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 60 γρ. αμύγδαλο αποφλοιωμένα σε μορφή σκόνης (για τη ζύμη)
- 125 γρ. Βούτυρο (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 1 αβγό (για τη ζύμη)
- 190 γρ. ζάχαρη άχνη (για τη ζύμη)
- 150 γρ. Βούτυρο (για τη ζύμη)
- 25 γρ. μαύρο ρούμι (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 400 γρ. Ζάχαρη (για την κομπόστα πορτοκάλι)
- 600 γρ. Νερό (για την κομπόστα πορτοκάλι)
- 40 γρ. κορν φλάουερ (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 2 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια (για την κομπόστα πορτοκάλι)
- 3 κρόκοι αβγών (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 1 αβγό (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 80 γρ. Ζάχαρη (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 100 γρ. κρέμα γάλακτος (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 400 γρ. φρέσκο γάλα (για την κρέμα ζαχαροπλαστικής)
- 250 γρ. Αλεύρι (για τη ζύμη)
- 3 αβγά μικρά (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 25 γρ. Αλεύρι (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 125 γρ. αμύγδαλα αποφλοιωμένα σε μορφή σκόνης (για την κρέμα αμυγδάλου)
- 125 γρ. άχνη ζάχαρη (για την κρέμα αμυγδάλου)