Ας μαγειρέψουμε
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τη ζύμη σ’ ένα σκεύος και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου. Ανοίγουμε το ζυμάρι σε μια φόρμα τάρτας 22-25 εκ. διαμέτρου και 2 εκ. ύψους. Τοποθετούμε μέσα σε αυτή μια μεμβράνη και στο εσωτερικό της βάζουμε φασόλια ή ρύζι μέχρι την επιφάνειά της. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οCγια 15 λεπτά. Αφαιρούμε με προσοχή τη μεμβράνη μαζί με τα φασόλια ή το ρύζι και γεμίζουμε με την κρέμα που ακολουθεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την άχνη και τα αμύγδαλα και ρίχνουμε σταδιακά ένα-ένα τα αβγά έως ότου φουσκώσει το μίγμα. Προσθέτουμε το ρούμι και στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι. Σκεπάζουμε την κρέμα και την αφήνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να ξεκουραστεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και τα βάζουμε στη φωτιά. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τα αβγά. Πριν βράσει το γάλα το ρίχνουμε στο μίγμα των αβγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε ένα καθαρό σκεύος και σκεπάζουμε με μεμβράνη. ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ Με πολύ προσοχή πλένουμε και κόβουμε σε ροδέλες τα πορτοκάλια. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψάκι και βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 2 λεπτά. Αδειάζουμε αυτό το σιρόπι πάνω από τα πορτοκάλια και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ Παίρνουμε ½ κιλό από την κρέμα αμυγδάλου που έχουμε φτιάξει και 300 γρ. από την κρέμα ζαχαροπλαστικής και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Γεμίζουμε με αυτήν την κρέμα τη μισοψημένη μας τάρτα. Ψήνουμε στους 170ºC για 40 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει και την καλύπτουμε με τις φέτες πορτοκαλιού αφού προηγουμένως τις έχουμε στραγγίξει σε απορροφητικό χαρτί. Καλύπτουμε τα πορτοκάλια με ζελέ κυδωνιού ή μήλου.