Ab logo
  • Τάρτα σοκολάτα με σύκα

Τάρτα σοκολάτα με σύκα

από Πέτρος Εμμανουήλ

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Τάρτα σοκολάτα με σύκα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 300 γρ. βούτυρο φρέσκο 82% (για βάση τάρτας)
  • 170 γρ. ζάχαρη άχνη (για βάση τάρτας)
  • 2 (για βάση τάρτας) αβγά
  • 50 γρ. κακάο (για βάση τάρτας)
  • 400 γρ. αλεύρι μαλακό (για βάση τάρτας)
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος ζωική 35% (για γέμιση τάρτας)
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για γέμιση τάρτας)
  • 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα Nestle Dessert (για γέμιση τάρτας)
  • 150 γρ. σύκα αποξηραμένα (για γέμιση τάρτας)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΑΛΑΤΟ 82% ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ 250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7079464
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Κακάο Σκόνη 125g
    125 γρ
    6,96 Ε/ κιλ
    €0,87
    7084522
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για βάση τάρτας: Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ με σύρμα και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν, δηλαδή το βούτυρο να φουσκώσει και να πάρει ένα λευκό χρώμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα αβγά σιγά-σιγά μέχρι να γίνουν ένα με το υπόλοιπο μίγμα. Τέλος, κατεβάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας πολύ απαλά με το χέρι μέχρι να δέσει το μίγμα σε ένα απαλό ζυμάρι. Πριν το ανοίξουμε στη φόρμα ψησίματος το αφήνουμε 20 λεπτά στο ψυγείο να «ξεκουραστεί». Απλώνουμε το ζυμάρι σε μία ταρτιέρα και τρυπάμε τη βάση με ένα πιρούνι (για να μην μας σηκωθεί στο ψήσιμο). Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 20 λεπτά.

    Για γέμιση τάρτας: Σε μία μεγάλη λεκάνη τοποθετούμε την κουβερτούρα και τα σύκα αφού τα έχουμε ψιλοκόψει με μαχαίρι. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά. Σε μία λεκάνη βάζουμε τα αβγά με τη ζάχαρη, τα τοποθετούμε σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε με ένα σύρμα έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Μόλις βράσει η κρέμα γάλακτος τη ρίχνουμε μέσα στη λεκάνη με την κουβερτούρα και τα σύκα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία κουτάλα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Προθέτουμε τα αβγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα ρευστό μίγμα. Τέλος, το προσθέτουμε στην τάρτα μέχρι επάνω και ψήνουμε στους 150ºC για 20 με 30 λεπτά. Για γαρνίρισμα μπορείτε να καραμελώσετε σύκα.

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Τάρτα σοκολάτα με σύκα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΝΑΛΑΤΟ 82% ΣΕ ΑΛΟΥΜΙΝΟΧΑΡΤΟ 250 GR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7079464
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,28 Ε/ τεμ
    €1,66
    7082725
  • Κακάο Σκόνη 125g
    125 γρ
    6,96 Ε/ κιλ
    €0,87
    7084522