Ας μαγειρέψουμε
Κρατάτε 4 φράουλες για γαρνίρισμα και κόβετε τις υπόλοιπες σε φέτες. Βάζετε τη ζάχαρη και 150ml κρύο νερό σε ένα κατσαρολάκι και ζεσταίνετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Βράζετε για 2-3 λεπτά και προσθέτετε τις φράουλες. Σιγοβράζετε για άλλα 2 λεπτά. Σουρώνετε τις φράουλες και κρατάτε το σιρόπι. Λιώνετε τις μισές φράουλες στο μίξερ και προσθέτετε το σιρόπι και το λικέρ. Γεμίζετε ένα πλαστικό δοχείο με το μείγμα σιροπιού λικέρ και όταν κρυώσει το κλείνετε και το βάζετε στην κατάψυξη. Μετά από 2 ώρες: Βγάζετε τον παγωμένο πουρέ φράουλας από την κατάψυξη και τον χτυπάτε στο μίξερ για 1-2 λεπτά. Βάζετε το γιαούρτι σε ένα βαθύ μπολ και με ελαφρές κινήσεις αναμειγνύετε τον πουρέ φράουλας, τις υπόλοιπες βρασμένες φράουλες και τα μπισκότα. Γεμίζετε μια τερίνα 800ml με το γλυκό, την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Λίγο πριν σερβίρετε, βγάζετε την τερίνα από την κατάψυξη και κόβετε φέτες. Γαρνίρετε με τις φράουλες που έχετε κρατήσει και τη φρέσκια μέντα.