Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
από Τίνα Webb
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
1 στα 5Κλασική
Νηστίσιμα
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
- Αλάτι
- 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
- 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
- 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
- 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
- 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7072827
7087788
7143658
7101795
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζετε τα θράψαλα και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Βράζετε τις φακές λίγο για να κρατάνε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το βασιλικό και ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και γεμίζετε τα θράψαλα. Κλείνετε τα ανοίγματα με τα πλοκάμια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Πασπαλίζετε με χονδροτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ψήνετε τα θράψαλα στους 180οC μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα (γύρω στα 25λεπτά). Σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7072827
7087788
7143658
7101795
Για δες 4 ακόμη προϊόντα