facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΘράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
Ab logo
  • Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά
Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

Θράψαλα γεμιστά με φακές και μυρωδικά

από Τίνα Webb
Μέτρια
31'- 60'
1/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
  • 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 4 μέτρια θράψαλα ΑΒ
  • 300 γρ. φακές ψιλές ΑΒ
  • 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό
  • 1 κουταλιά της σούπας άνηθο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί Λήμνος
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζετε τα θράψαλα και χωρίζετε τα πλοκάμια από το σώμα. Βράζετε τις φακές λίγο για να κρατάνε. Ψιλοκόβετε τον μαϊντανό, τον άνηθο και το βασιλικό και ανακατεύετε με το ψιλοκομμένο σκόρδο, το κουκουνάρι, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ρίχνετε στο παραπάνω μίγμα τις φακές, ανακατεύετε και γεμίζετε τα θράψαλα. Κλείνετε τα ανοίγματα με τα πλοκάμια. Τα τοποθετείτε σε ταψάκι και τα περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το κρασί. Πασπαλίζετε με χονδροτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο αλάτι. Ψήνετε τα θράψαλα στους 180οC μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα (γύρω στα 25λεπτά). Σερβίρετε με μια σαλάτα εποχής.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Νηστίσιμα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064307
  • Σκόρδα ξερά Τεμάχιο
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064248
  • 7084850
  • Θράψαλο Καθαρισμένο Κατεψυγμένο
    ~1 κιλ
    ~9,62€/kg
    ~€9,62
    7072827