Ας μαγειρέψουμε
1. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με τα 20ml από το ελαιόλαδο τη μαραθόριζα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο για 2-3’, όταν μαλακώσουν προσθέτουμε το ρύζι και σβήνουμε με το ούζο, τέλος προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 2. Αποσύρουμε, προσθέτουμε το κουκουνάρι, τον μαϊντανό και τον άνηθο και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. 3. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τα θράψαλα και τα τοποθετούμε, το ένα δίπλα στο άλλο, σε πλατιά κατσαρόλα. 4. Αναμειγνύουμε τη σάλτσα τομάτας με 200ml ζεστό νερό και περιχύνουμε τα θράψαλα. 5. Βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και όταν πάρει μια βράση προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα θράψαλα, περίπου 40-45΄. 6. Σερβίρουμε τα θράψαλα ζεστά ή κρύα με λεμόνι και ψιλοκομμένο μαϊντανό. Tips: -Μπορούμε αντί για το ζεστό νερό να χρησιμοποιήσουμε ζωμό ή λευκό κρασί -Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη γέμιση με πιπεριά ψιλοκομμένη, κάπαρη ή ελιές