Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤηγανιά κρασάτη με συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο
Ab logo
  • Τηγανιά κρασάτη με συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο

Τηγανιά κρασάτη με συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Τηγανιά κρασάτη με συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 ολόκληρη συκωταριά αρνίσια, πλυμένη και στεγνή
  • 500 g χωριάτικα λουκάνικα, σε φέτες πάχους 2 εκ.
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
  • 500 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κομμάτια αστεροειδής γλυκάνισος
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε κόκκους
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκια ρίγανη
  • 1 κουτ. σούπας φυλλαράκια από φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

Ζεματίζουμε τη συκωταριά, ολόκληρη, σε κατσαρόλα με άφθονο νερό που κοχλάζει, για 8-10 λεπτά (μετράμε τον χρόνο αφού πάρει ξανά βράση το νερό). Τη στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Με κοφτερό μαχαίρι καθαρίζουμε τα νεύρα και τις μεμβράνες και την ψιλοκόβουμε. Ζεσταίνουμε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αμέσως την ψιλοκομμένη συκωταριά, τα λουκάνικα, τον αστεροειδή γλυκάνισο, την πάπρικα και το κοκκινοπίπερο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε για 6-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για άλλα 4-5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μελώσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το θυμάρι και τη ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Τηγανιά κρασάτη με συκωταριά και χωριάτικο λουκάνικο