Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά
Ab logo
  • Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Πάσχα,Γιορτή Πατέρα
Ορεκτικό
Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 1 συκωταριά αρνίσια
  • λίγα γλυκάδια και τα νεφρά
  • 1 φλ. λευκό κρασί της αρεσκείας σας
  • 2 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 2 κ. σ. μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ. γ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κλωναράκι φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • χυμός από 1 μεγάλο λεμόνι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    4,93 Ε/ λιτ
    €3,70
    7087788
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064249
  • Μουστάρδα Dijonnaise 370 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7065384
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
    7064458
  • Ας μαγειρέψουμε

    Πλένουμε καλά το συκώτι, τα γλυκάδια και τα νεφρά και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Μόλις στραγγίσουν τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το κρασί με τη μουστάρδα και το λιωμένο σκόρδο.
    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι. Ρίχνουμε τα κομματάκια από τη συκωταριά και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 6-7 λεπτά. Με μια σήτα πασπαλίζουμε το αλεύρι πάνω στα κομματάκια συκωταριάς την ώρα που τηγανίζεται. Συνεχίζουμε το τηγάνισμα για 3-4 λεπτά ακόμη ανακινώντας το τηγάνι. Αδειάζουμε το μεγαλύτερο μέρος από το λάδι του τηγανιού και ρίχνουμε το μείγμα με τη μουστάρδα στο τηγάνι. Ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακινούμε καλά το τηγάνι να πάει η σάλτσα παντού. Μετά από 3-4 λεπτά προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά. Πασπαλίζουμε με φρέσκια ρίγανη και σερβίρουμε αμέσως.

    Τip: Για μια πιο πρωτότυπη τηγανιά, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα μανιτάρια. Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στο τηγάνι να ζεσταθεί. Προσθέτουμε 300 γρ. λευκά μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και μεταφέρουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ, διατηρώντας τα ζεστά. Επαναφέρουμε το τηγάνι στη φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και ξεκινάμε τη διαδικασία όπως περιγράφεται στη συνταγή. Επειδή, το ελαιόλαδο θα μοιραστεί (στα μανιτάρια και στα συκωτάκια), δεν θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε το ελαιόλαδο μετά το τέλος του σοταρίσματος της συκωταριάς. Πριν ρίξουμε το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη, προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια και κατόπιν, το χυμό και τη ρίγανη. Ανακινούμε το τηγάνι και σερβίρουμε.

     

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Πάσχα,Γιορτή Πατέρα
    Μεσημεριανό,Βραδινό
    Όλες οι εποχές
    Ορεκτικό
    • Τηγανιά λεμονάτη και ριγανάτη με συκωταριά

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Οίνος Λευκός Μακεδονικός 750ml
    750 ml
    4,93 Ε/ λιτ
    €3,70
    7087788
  • ΣΚΟΡΔΑ ΞΕΡΑ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064249
  • Μουστάρδα Dijonnaise 370 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7065384
  • Πάπρικα Γλυκιά Σκόνη 45g
    45 γρ
    26,89 Ε/ κιλ
    €1,21
    7064458