Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα
Ab logo
  • Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα

Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα

από AB Food Stories

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 700 g φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου «ΑΒ Επιλογή», σε λωρίδες
  • 3 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο + έξτρα λάδι για το τηγάνισμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετούλες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα, με το τρυφερό πράσινο μέρος
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κυβάκια
  • 2 κουτ. γλυκού φασκόμηλο ξερό
  • 5 κουτ. σούπας γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 800 g πατατούλες μικρές
  • πάπρικα γλυκιά
  • ανθός αλατιού

Ας μαγειρέψουμε

• Βράζουμε τις πατάτες σε ελαφρώς αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε και τις κόβουμε στη μέση. • Φτιάχνουμε ένα δυνατό αφέψημα με το ενάμισι κουταλάκι από το φασκόμηλο και 1 φλιτζάνι νερό. • Ζεσταίνουμε καλά ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το μισό κοτόπουλο. Σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Αλατοπιπερώνουμε και το βγάζουμε στην άκρη. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το υπόλοιπο λάδι και κοτόπουλο. • Ξαναβάζουμε στο τηγάνι όλο το κοτόπουλο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά όλα τα υλικά μαζί. • Σβήνουμε με το αφέψημα του φασκόμηλου, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά. • Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το γιαούρτι ανακατεμένο με τη μουστάρδα, το μέλι και τα υπόλοιπα φυλλαράκια του φασκόμηλου και σείουμε το τηγάνι, να ενωθούν όλα τα υλικά. Μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει ελαφρά η σάλτσα του φαγητού. • Παράλληλα, βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με το λάδι, να κάψει καλά, και τηγανίζουμε τις πατάτες μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. • Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, συνοδεύοντας με τις πατάτες, τις οποίες πασπαλίζουμε με λίγο ανθό αλατιού και πάπρικα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
  • Τηγανιά με φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, φασκόμηλο, μέλι και μουστάρδα