facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα
Ab logo
  • Τηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα
Τηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα

Τηγανιά με λουκάνικα Μετσόβου, πατάτες και πράσα

από 0
Εύκολη
31'- 60'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα μπαχάρι (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα κανέλα (μίγμα μπαχαρικών)
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένοή μυζήθρα ξερή
  • 1 συσκευασία χυλοπιτάκι, 500 γρ.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 συσκευασία τομάτες ψιλοκομμένες 400 γρ.
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρό δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι σέλερι
  • 1 κομμάτι πράσο
  • 1 μικρό καρότο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μικρός κόκορας(περίπου 2 κιλά) ή 1/2 μεγάλο κόκορα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 συσκευασία έτοιμη σαλάτα ΑΒ «Σκερτσόζα»
  • Aλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 1 κ. γλυκού μουστάρδα ντιζόν
  • 1,5 κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας μουστάρδα
  • 6 μέτριες πατάτες
  • 350 γρ. πράσα
  • 1 συσκευασία λουκάνικα Μετσόβου «ΑΒ Επιλογή»
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο ΑΒ
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα μπαχάρι (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα γαρύφαλλο (μίγμα μπαχαρικών)
  • 1 πρέζα κανέλα (μίγμα μπαχαρικών)
  • 4 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένοή μυζήθρα ξερή
  • 1 συσκευασία χυλοπιτάκι, 500 γρ.
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Αλάτι
  • 1 συσκευασία τομάτες ψιλοκομμένες 400 γρ.
  • 1 φλ. κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. πελτέ τομάτας
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 1 μικρό δαφνόφυλλο
  • 1 κλαδάκι σέλερι

Ας μαγειρέψουμε

Καθαρίζετε και βράζετε τις πατάτες. Τις αφήνετε να κρυώσουν και τις κόβετε σε κομμάτια 2 εκ. περίπου. Κόβετε τα λουκάνικα σε ροδέλες 3 εκ. και τα πράσα σε ροδέλες 1 εκ. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα λουκάνικα και τα πράσα για 8 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας πού και πού. Προσθέτετε τις πατάτες και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2 – 3 λεπτά. Ρίχνετε το κρασί, τη μουστάρδα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλα 4 – 5 λεπτά. Αποσύρετε από την φωτιά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και σερβίρετε την τηγανιά ζεστή με φρέσκο προζυμένιο ψωμί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Οίνος Λευκός Κρητικός 750ml
    750 ml
    4,2 €/ λιτ
    €3,15
    7087799
  • Μουστάρδα 3 Πιπέρια 200 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7069760
  • Σέλερυ Ελληνικό
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063950