Τηγανίτες με αλμυρή σως μελιού
από #MadeWithAB
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Πρωινό
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 2 μερίδες
- 50 ml μέλι θυμαρίσιο «ΑΒ κοντά στην ελληνική γη»
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- 1,5 κ.γ. baking powder
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 700 ml χλιαρό νερό
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 κ.γ. ανθό αλατιού
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7086868
7069573
7234632
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
• Σε ένα μπολ ρίχνετε το αλεύρι, το baking powder και το αλάτι και ανακατεύοντας με ένα σύρμα, ρίχνετε το νερό μέχρι να έχετε ένα χυλό (αν είναι πολύ πηχτός, ρίχνετε ακόμα 50 ml νερό).
• Σε ένα τηγάνι, βάζετε σε μέτρια φωτιά λάδι μέχρι τη μέση και ρίχνετε μία κουταλιά τη φορά από το μείγμα της τηγανίτας.
• Γυρίζετε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζετε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε με τη σάλτσα μελιού.
• Για τη σάλτσα μελιού, ζεσταίνετε το μέλι με το αλάτι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
• Σε ένα τηγάνι, βάζετε σε μέτρια φωτιά λάδι μέχρι τη μέση και ρίχνετε μία κουταλιά τη φορά από το μείγμα της τηγανίτας.
• Γυρίζετε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, βγάζετε σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε με τη σάλτσα μελιού.
• Για τη σάλτσα μελιού, ζεσταίνετε το μέλι με το αλάτι ανακατεύοντας για 1-2 λεπτά, μέχρι να καραμελώσει.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Νέα Ελληνική
Κλασική
Πρωινό
Πρωινό
Όλες οι εποχές,Καλοκαίρι
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7135652
7086868
7069573
7234632
Για δες 2 ακόμη προϊόντα