facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤηγανίτες βρόμης με κακάο, σάλτσα σοκολάτας και φράουλες
Ab logo
  • Τηγανίτες βρόμης με κακάο, σάλτσα σοκολάτας και φράουλες
Τηγανίτες βρόμης με κακάο, σάλτσα σοκολάτας και φράουλες

Τηγανίτες βρόμης με κακάο, σάλτσα σοκολάτας και φράουλες

από AB Food Stories
Εύκολη
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού baking Powder
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο ή Ελαιόλαδο
  • 600 g φράουλες
  • 150 g γάλα
  • 250 g κουβερτούρα
  • 30 g ζάχαρη
  • 30 ml σάλτσα φράουλας
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. νιφάδες βρόμης
  • 1 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουτ. γλυκού baking Powder
  • 1 αβγό
  • 2 κουτ. σούπας κακάο
  • 1 φλ. γάλα
  • 1 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο ή Ελαιόλαδο
  • 600 g φράουλες
  • 150 g γάλα
  • 250 g κουβερτούρα
  • 30 g ζάχαρη
  • 30 ml σάλτσα φράουλας

Ας μαγειρέψουμε

• Πριν ξεκινήσουμε τη διαδικασία παρασκευής, φροντίζουμε να έχουμε βγάλει εγκαίρως τα υλικά ψυγείου, ώστε όλα να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. • Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε τις νιφάδες βρόμης να γίνουν σκόνη και αδειάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Σε άλλο μπολ χτυπάμε το αβγό, το γάλα και το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να αφρατέψει. • Ρίχνουμε το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα με τα αβγά και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο και 1/2 φλ. από τον χυλό μας. Αν χωράει κι άλλη, βάζουμε κι άλλη μία, και τις ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας, ρίχνουμε πάλι 1 κ.γ. ελαιόλαδο και συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός και να γίνουν όλες οι τηγανίτες. Τις βγάζουμε σε πιάτο, τη μία πάνω στην άλλη. • Σάλτσα φράουλας: Χτυπάμε στο μούλτι καλά τις μισές φράουλες με τη ζάχαρη και σουρώνουμε σε μπολ. Προσθέτουμε τις υπόλοιπες φράουλες χοντροκομμένες, ανακατεύουμε, κρατάμε 30 ml από το μείγμα για τη σάλτσα σοκολάτας και το υπόλοιπο το βάζουμε σε μπολ, για να σερβίρονται όλοι. • Σάλτσα σοκολάτας: Ζεσταίνουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Αφήνουμε 2 λεπτά και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να λιώσει καλά και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ενσωματώνουμε και τη σάλτσα φράουλας που κρατήσαμε. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα, για να σφίξει. Αν παγώσει, ζεσταίνουμε ελαφρά σε μπεν μαρί.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πρωινό
Όλες οι εποχές
Γλυκό