Τομάτες γεμιστές με τυρί και μυρωδικά
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μεγάλες τομάτες ώριμεςκαι σφιχτές
- Αλάτι
- 1/2 φλ.τσαγιού τριμμένηψίχα ψωμιού ή παξιμάδικριθαρένιο
- 2 κ.σ. Κάπαρη
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ανάμικτααρωματικά χόρτα (ρίγανη,θρούμπι)
- 100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη σεχοντρό τρίφτη
- 10 ελιές μαύρες
- 200 γρ. τυρί φέτα σε κομμάτια
- 100 γρ. κεφαλογραβιέρατριμμένη σε χοντρό τρίφτη
- 1 πιπεριά κομμένη σε κύβους
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7089088
7135124
7064488
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Kόβουμε μια φέτα από το πάνω μέρος κάθε τομάτας και αδειάζουμε προσεκτικά τη σάρκα τους. Aφαιρούμε τους σπόρους και ψιλοκόβουμε τη σάρκα. Tη στραγγίζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα πολλά υγρά. Zεσταίνουμε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε τη σάρκα της τομάτας και βράζουμε για 10 λεπτά. Bγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κάπαρη, τα αρωματικά χόρτα, την τριμμένη ψίχα ψωμιού, τα τυριά, την πιπεριά, τις ελιές και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε με το μίγμα τις τομάτες και τις κλείνουμε με τα καπάκια τους. Tις αλείφουμε εξωτερικά με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τις τυλίγουμε με αντικολλητικό χαρτί. Δένουμε το χαρτί με σπάγκο και ψήνουμε στους 200°C για 20 λεπτά. Aνοίγουμε προσεκτικά τα χαρτιά και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7063667
7089088
7135124
7064488
Για δες 4 ακόμη προϊόντα