Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνTοματόπιτα με πιπεριές και τυριά
Ab logo
  • Tοματόπιτα με πιπεριές και τυριά

Tοματόπιτα με πιπεριές και τυριά

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Χαμηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Tοματόπιτα με πιπεριές και τυριά

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1200 g τομάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 4 πράσινες πιπεριές
  • 200 g φέτα
  • 200 g γραβιέρα
  • 200 g ανθότυρο
  • 50 g λιαστές τομάτες
  • 100 g μαύρες ελιές σε ροδέλες
  • 1 κ/σ ζάχαρη
  • 1 κ/γ ρίγανη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Ξεφλουδίζουμε τις τομάτες, τις κόβουμε σε κυβάκια, τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για περίπου 30’ για να βγάλουν τα υγρά τους. 2. Κόβουμε την πιπεριά και το κρεμμύδι σε φέτες, τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο και μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε τις τομάτες, τις λιαστές τομάτες ψιλοκομμένες, τη ζάχαρη, και το αλατοπίπερο. 3. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και όταν «στεγνώσει» το μείγμα, αποσύρουμε και αφήνουμε να κρυώσει. 4. Προσθέτουμε τις ελιές και τη γραβιέρα. 5. Στρώνουμε διαδοχικά 3 φύλλα κρούστας σε λαδωμένο ταψί (34 εκ.), ραντίζοντας κάθε φύλλο με ελαιόλαδο. 6. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φύλλα, προσθέτουμε θρυμματισμένα τη φέτα και το ανθότυρο, κλείνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδώνοντας κάθε φορά και χαράζουμε ελαφρά με μαχαιράκι την επιφάνεια. 7. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις (στο χαμηλότερο ράφι) στους 200°C, για περίπου 50’ και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Άλλη
Άλλο
Κυρίως πιάτο
  • Tοματόπιτα με πιπεριές και τυριά