Τονάκια ψητά με πηχτό λαδολέμονο και σταφίδες
από #MadeWithAB
Τονάκια ψητά με πηχτό λαδολέμονο και σταφίδες
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 2 τονάκια (500-600 γρ. το καθένα), καθαρισμένα
- 1 φλ. σταφίδες μαύρες
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ρίγανη ξερή
- φύλλα από 1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμός από 2 λεμόνια + ξύσμα από 1
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7343095
7143658
7068599
7064307
Για δες 2 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
Πλένουμε καλά τα ψάρια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.
Χτυπάμε καλά το ελαιόλαδο με τον χυμό λεμονιού ώστε να πήξει καλά.Προσθέτουμε τη ρίγανη και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια μέσα έξω και γεμίζουμε την κοιλιά τους με τις σταφίδες και τα φύλλα μαϊντανού.
Ραντίζουμε με το πηχτό λαδολέμονο (φροντίζοντας να πάει και στην κοιλιά) και τα βάζουμε σε ταψί.
Ρίχνουμε στο ταψί μισό φλιτζάνι νερό και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 25 λεπτά‘. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά‘, να ροδίσουν.
Σερβίρουμε τα τονάκια με φρεσκοκομμένη σαλάτα.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Βραδινό
Καλοκαίρι
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7343095
7143658
7068599
7064307
Για δες 2 ακόμη προϊόντα