facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤορτίγιες με ταλιάτα και σάλτσα με γραβιέρα
Ab logo
  • Τορτίγιες με ταλιάτα και σάλτσα με γραβιέρα
Τορτίγιες με ταλιάτα και σάλτσα με γραβιέρα

Τορτίγιες με ταλιάτα και σάλτσα με γραβιέρα

από MADEWITHAB
Εύκολη
1'- 30'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

6 μερίδες
  • 30 gr μουστάρδα ντιζόν (για τη σάλτσα)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
  • 200 gr μείγμα σαλατικών της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα)
  • 80 gr κρέμα γάλακτος (για τη σάλτσα)
  • 120 gr γραβιέρα, τριμμένη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, κοπανισμένος (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • αλάτι (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 2 θυμάρι (κλαράκια) (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 gr βούτυρο (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 300 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη
  • 30 gr μουστάρδα ντιζόν (για τη σάλτσα)
  • 1 λεμόνι (χυμός) (για το σερβίρισμα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (για το σερβίρισμα)
  • 200 gr μείγμα σαλατικών της αρεσκείας μας (για το σερβίρισμα)
  • 80 gr κρέμα γάλακτος (για τη σάλτσα)
  • 120 gr γραβιέρα, τριμμένη (για τη σάλτσα)
  • 1 κ.γ. κόλιανδρος, κοπανισμένος (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • αλάτι (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 2 θυμάρι (κλαράκια) (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • 1 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 20 gr βούτυρο (για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
  • 300 gr κόντρα φιλέτο μοσχαρίσιο

Ας μαγειρέψουμε

• Κρέας: Σε τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρέας για 5 λεπτά από κάθε πλευρά ή περισσότερο, αναλόγως του πόσο ψημένο το θέλουμε. Αφαιρούμε απ’ το τηγάνι και αφήνουμε για 10 λεπτά. • Κρεμμύδια: Ξαναβάζουμε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά με το βούτυρο, τα κρεμμύδια, αλάτι, πιπέρι και το θυμάρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σιγομαγειρεύουμε για 20 λεπτά να καραμελώσουν. • Σάλτσα: Ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε τη γραβιέρα και τη μουστάρδα, ανακατεύοντας. Ρίχνουμε και τον κόλιανδρο. • Σερβίρισμα: Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες για 2 λεπτά στο γκριλ. Τις αλείφουμε με λίγη από τη σάλτσα. Κόβουμε το μοσχάρι σε φέτες, ρίχνουμε αλάτι, ρίγανη, μπούκοβο, πιπέρι και το ελαιόλαδο. Απλώνουμε πάνω στις τορτίγιες τα κρεμμύδια, το κρέας, τα σαλατικά της αρεσκείας μας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού και γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Σνακ
Χειμώνας
Σνακς