Ab logo
  • Τούρτα Αλμοντίν

Τούρτα Αλμοντίν

από Πηγή ΑΒ Μagazine

Δυσκολία

Δύσκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Υψηλό

Αξιολόγηση

4 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Τούρτα Αλμοντίν

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 25 γρ. αλεύρι μαλακό (για τη σοκολάτα)
  • 1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας (για τη μους μόκας)
  • 200 γρ. σαντιγί
  • 1 πρέζα αλάτι (για τη μαρέγκα)
  • 6 ασπράδια αβγού (για τη μαρέγκα)
  • 180 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για τη μαρέγκα)
  • 1 δόση βανίλια σε σκόνη (για τη μαρέγκα)
  • 300 γρ. φρέσκο γάλα (για τη σοκολάτα)
  • 50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (για τη σοκολάτα)
  • 200 γρ. καραμελωμένα αμύγδαλα
  • 15 γρ. κορν φλάουρ (για τη σοκολάτα)
  • 50 γρ. αβγά (για τη σοκολάτα)
  • 80 γρ κουβερτούρα σοκολάτα (για τη σοκολάτα)
  • 300 γρ. γιαούρτι 0% λιπαρά (για τη μους μόκας)
  • 60 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα κακάο (για τη μους μόκας)
  • 2 κουταλιές σούπας κακάο (για τη μους μόκας)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού στιγμιαίος καφές (για τη μους μόκας)

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Σαντιγί Φυτική Creme 250gr
    250 γρ
    7,56 Ε/ κιλ
    €1,89
    7224118
  • Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
    20 ml
    187,5 Ε/ λιτ
    €3,75
    7064104
  • Καφές Στιγμιαίος Διαλεχτός 100g
    100 γρ
    20,5 Ε/ κιλ
    €2,05
    7070403
  • Κακάο Σκόνη 125g
    125 γρ
    6,56 Ε/ κιλ
    €0,82
    7084522
  • Ας μαγειρέψουμε

    Για τη μαρέγκα Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια σε χαμηλή ταχύτητα μαζί με την κρυσταλλική ζάχαρη και 1 πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα. Άμα θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε 1 βανίλια. Σε μια λαμαρίνα βάζουμε τη λαδόκολλα και με ένα κορνέ δημιουργούμε μία στρογγυλή μαρέγκα διαμέτρου περίπου 20 με 22 εκατοστά. Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 100 με 120°C για μιάμιση ώρα περίπου.

    Για την σοκολάτα Τοποθετούμε τα 250 γρ. φρέσκου γάλακτος και τη ζάχαρη στη φωτιά ανακατεύοντας με μία ξύλινη κουτάλα. Σ' ένα μπολ τοποθετούμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, τα αβγά και το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν πλήρως. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μίγμα μας και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα που βάλαμε στην αρχή. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρει μία καλή βράση και αποσύρουμε απ' τη φωτιά. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενσωματωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

    Για το μους μόκας Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί. Στο μπλέντερ βάζουμε το γιαούρτι, το κακάο, τον καφέ, τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά ώστε να ομογενοποιηθούν. Σύνθεση Τούρτας Βάζουμε ως βάση τη μαρέγκα που ψήσαμε. Μ' έναν κορνέ περνάμε μία στρώση επάνω της σοκολάτας που φτιάξαμε νωρίτερα και το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με το μους μόκας σαν δεύτερη στρώση. Γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και καραμελωμένα αμύγδαλα.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Διεθνή
    Κλασική
    Καθημερινές συνταγές
    Άλλο
    Όλες οι εποχές
    Γλυκό
    • Τούρτα Αλμοντίν

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Σαντιγί Φυτική Creme 250gr
    250 γρ
    7,56 Ε/ κιλ
    €1,89
    7224118
  • Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
    20 ml
    187,5 Ε/ λιτ
    €3,75
    7064104
  • Καφές Στιγμιαίος Διαλεχτός 100g
    100 γρ
    20,5 Ε/ κιλ
    €2,05
    7070403
  • Κακάο Σκόνη 125g
    125 γρ
    6,56 Ε/ κιλ
    €0,82
    7084522