- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190ΊC.
- Κόβουμε την κολοκύθα στη μέση, την καθαρίζουμε εξωτερικά από τη σκληρή φλούδα της, και αδειάζουμε τους σπόρους και τις ίνες από το εσωτερικό της. Την κόβουμε σε λεπτές φέτες και την αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε επίσης σε λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τον καυτό ζωμό και βάζουμε τα κράνμπερι να μουλιάσουν για 10 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε καλά το μισό ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια σοτάροντας για άλλα 10 λεπτά περίπου, μέχρι
να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν, και τέλος προσθέτουμε τα κράνμπερι μαζί με τον ζωμό, τα καρύδια, τα ψίχουλα του ψωμιού και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι τα ψίχουλα να απορροφήσουν όλα τα υγρά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, σκουπίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και το ξαναβάζουμε στη φωτιά.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις φέτες των κρεμμυδιών μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσίσουν χωρίς να καούν. Προσθέτουμε την πιπερίτσα τσίλι, το κύμινο και το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ελαφρά τη στρογγυλή φόρμα. Στρώνουμε τις μισές φέτες της κολοκύθας, φροντίζοντας να μισοκαλύπτει η μία την άλλη (για να έχει ωραία εμφάνιση η τούρτα όταν την αναποδογυρίσουμε). Σκορπάμε επάνω τα μισά σοταρισμένα κρεμμύδια και το μισό μείγμα των μανιταριών. Καλύπτουμε με τις λεπτοκομμένες φέτες πατάτας και στρώνουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια και το υπόλοιπο μείγμα των μανιταριών. Τέλος, στρώνουμε τις υπόλοιπες φέτες της κολοκύθας.
- Σκεπάζουμε την φόρμα με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Αφήνουμε την τούρτα για 20 λεπτά και έπειτα την αναποδογυρίζουμε σε
πιατέλα.