Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα
Ab logo
  • Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Πλούσια σε πρωτεϊνη
Κυριακάτικο Γεύμα
Πίτσα/Πίτα
Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 1 μεγάλο πράσο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • 1 ματσάκι καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
  • 1 ματσάκι μυρώνια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθο, ψιλοκομμένο
  • 3 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1,5 φλ. πρόβεια φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 φλ. κατίκι, κομματιασμένο με το πιρούνι
  • 1 φλ. σιμιγδάλι, ψιλό
  • 1 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
  • 750 ml γάλα φρέσκο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της πίτας και της φόρμας

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063899
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064313
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,37 Ε/ τεμ
    €2,20
    7133107
  • Ας μαγειρέψουμε

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το πράσο για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί λίγο. Προσθέτουμε όλα τα αρωματικά χόρτα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε κατά μέρος. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τη φέτα και το κατίκι. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με το μπέικιν πάουντερ. Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά και λίγο πριν αρχίσει να καίει ρίχνουμε πασπαλιστά και σε δόσεις το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, για μερικά λεπτά, μέχρι να πήξει και αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τα τυριά. Προσθέτουμε τα σοταρισμένα χόρτα, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε. Με το υπόλοιπο ελαιόλαδο αλείφουμε μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα και στρώνουμε εκεί το μείγμα που ετοιμάσαμε. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 40 - 45 λεπτά. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή, συνοδεύοντας με σαλάτα εποχής.
    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Πλούσια σε πρωτεϊνη
    Κυριακάτικο Γεύμα
    Μεσημεριανό
    Άνοιξη,Χειμώνας
    Πίτσα/Πίτα
    • Τούρτα με αρωματικά χόρτα, κρέμα σιμιγδαλιού και πρόβεια φέτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • ΠΡΑΣΣΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063899
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064313
  • Αυγά Ελευθέρας Βοσκής Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,37 Ε/ τεμ
    €2,20
    7133107