Τούρτα παρφέ μπανάνα σοκολάτα με κραμπλ ινδοκάρυδου και σάλτσα καραμέλας
από ΑΒ FOOD STORIES
Απόλυτα απαλή υφή μπανάνας, που φέρνει στο στόμα κομματάκια σοκολάτας και τραγανή ζύμη καρύδας. Το βελούδο της καραμέλας ντύνει το τέλειο. Parfait θα πει τέλειο, αλλά εδώ κυριολεκτούμε.

Εύκολη
>60'
0/5
Μεσαίο
Θα χρειαστώ υλικά για
Συστατικά 12 μερίδες
- 100 g αλεύρι μαλακό ΑΒ (για το κραμπλ)
- 50 g ινδοκάρυδο (για το κραμπλ)
- 100 g βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια (για το κραμπλ)
- 375 g σάρκα από ώριμες μπανάνες (για το παρφέ μπανάνας)
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (για το παρφέ μπανάνας)
- 280 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για το παρφέ μπανάνας)
- 6 κρόκοι αβγών ΑΒ ελευθέρας βοσκής (για το παρφέ μπανάνας)
- 170 g ζάχαρη ΑΒ (για το παρφέ μπανάνας)
- 110 ml νερό (για το παρφέ μπανάνας)
- 1 κάψουλα βανιλίνη (για το παρφέ μπανάνας)
- 75 g κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για το παρφέ μπανάνας)
- 100 g ζάχαρη ΑΒ (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 50 g βούτυρο (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 85 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 2 κ.σ. ουίσκι (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 100 g αλεύρι μαλακό ΑΒ (για το κραμπλ)
- 50 g ινδοκάρυδο (για το κραμπλ)
- 100 g βούτυρο παγωμένο σε κυβάκια (για το κραμπλ)
- 375 g σάρκα από ώριμες μπανάνες (για το παρφέ μπανάνας)
- 2 κ.σ. χυμός λεμονιού (για το παρφέ μπανάνας)
- 280 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για το παρφέ μπανάνας)
- 6 κρόκοι αβγών ΑΒ ελευθέρας βοσκής (για το παρφέ μπανάνας)
- 170 g ζάχαρη ΑΒ (για το παρφέ μπανάνας)
- 110 ml νερό (για το παρφέ μπανάνας)
- 1 κάψουλα βανιλίνη (για το παρφέ μπανάνας)
- 75 g κουβερτούρα ψιλοκομμένη (για το παρφέ μπανάνας)
- 100 g ζάχαρη ΑΒ (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 50 g βούτυρο (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 85 g κρέμα γάλακτος ΑΒ (για τη σάλτσα καραμέλα)
- 2 κ.σ. ουίσκι (για τη σάλτσα καραμέλα)