facebook-pixel
Ab logo
  • Τραχανάς με γαλοπούλα
Τραχανάς με γαλοπούλα

Τραχανάς με γαλοπούλα

από Τίνα Webb
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • 300 γρ. Τραχανά
  • 1 lt. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 μπούτια ψημένης γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 300 γρ. Τραχανά
  • 1 lt. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού φυλλαράκια φρέσκο θυμάρι
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 2 μπούτια ψημένης γαλοπούλας ξεκοκαλισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια

Ας μαγειρέψουμε

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρετε την ψιλοκομμένη γαλοπούλα στο ελαιόλαδο για 2-3 λεπτά. Ρίχνετε το θυμάρι. Ρίχνετε σε μία βαθιά κατσαρόλα τα 800ml ζωμό κοτόπουλου και τον τραχανά. Σιγοβράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 12-15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά. (Αν πήξει πολύ πριν τελειώσει το μαγείρεμα του και χρειαστεί, προσθέτετε και τον υπόλοιπο ζωμό). Σε αυτό το σημείο ρίχνετε τη σοταρισμένη γαλοπούλα με το θυμάρι, δοκιμάζετε και αλατοπιπερώνετε το φαγητό. Σερβίρετε σε μπολ ή πιάτα της σούπας πασπαλίζοντας από πάνω με τριμμένη φέτα.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • 7084850
  • Σπιτικός Ζωμός Κότας 112g
    112 γρ
    19,82 €/ κιλ€2,22
    13,87 €/ κιλ
    €1,55
    7069482
  • Θυμάρι Αποξηραμένο 17 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064489