Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤραχανότο με μανιτάρια & βιολογικό κοτόπουλο με κύβο κότας Knorr
Ab logo
  • Τραχανότο με μανιτάρια & βιολογικό κοτόπουλο  με κύβο κότας Knorr

Τραχανότο με μανιτάρια & βιολογικό κοτόπουλο με κύβο κότας Knorr

από KNORR E-COOKING SESSIONS

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

31'- 60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Τραχανότο με μανιτάρια & βιολογικό κοτόπουλο  με κύβο κότας Knorr

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 Κουτ. γλυκού Μπαχάρι
  • 1 Φύλλο Δάφνη
  • 50 g Αγκινάρες
  • 50 g Λιαστή ντομάτα
  • 1 Φιλέτο κοτόπουλο
  • Ελαιόλαδο
  • 150 g Τραχανάς
  • Αλάτι
  • 50 ml Κρασί
  • 600 ml Νερό
  • 1 Κουτ. σούπας Βούτυρο
  • 1/4 Κουρκουμάς
  • 1/2 Σκόρδο
  • 1 Κύβος ζωμού κοτόπουλου Knorr
  • 1 Κρεμμύδι
  • 150 g Μανιτάρια Λευκά

Ας μαγειρέψουμε

1. Για το κοτόπουλο: Χαράσσουμε το στήθος κοτόπουλο με ένα ίσιο μαχαίρι κατά μήκος, ώστε να ανοίξει στη μέση και το αλατοπιπερώνουμε. 2. Στη συνέχεια, γεμίζουμε το κοτόπουλο με τη λιαστή ντομάτα, την αγκινάρα κι έπειτα, το τυλίγουμε δημιουργώντας ένα ρολό. 3. Αμέσως μετά, απλώνουμε στον πάγκο εργασίας ένα κομμάτι μεμβράνης, μεταφέρουμε το ρολό κοτόπουλο πάνω της και το τυλίγουμε με τη μεμβράνη σε σχήμα καραμέλας προσέχοντας να μη μείνει αέρας μέσα στο ρολό. 4. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με ακόμα ένα φύλλο μεμβράνης 5. Παράλληλα, τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να πάρει μία βράση. 6. Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε τη δάφνη, το μπαχάρι, το ρολό κοτόπουλο και το βράζουμε για περίπου 35 λεπτά. 7. Μόλις είναι έτοιμο, το αποσύρουμε με μία τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα, το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, και αφού κρυώσει, αφαιρούμε τη μεμβράνη και το μεταφέρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. 8. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 3-4 λεπτά, μέχρι να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα το κοτόπουλο. Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στην άκρη. 9. Για το τραχανότο: Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 1 λεπτό. Κατόπιν, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν τα λαχανικά. 10. Κατόπιν, ρίχνουμε τον κουρκουμά, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 1 λεπτό κι έπειτα, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς. 11. Ύστερα, προσθέτουμε τον τραχανά, το νερό, τον κύβο κοτόπουλου, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για περίπου 5-6 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα, μέχρι να δέσει το τραχανότο. 12. Τέλος, αποσύρουμε το τραχανότο από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει. 13. Κόβουμε το κοτόπουλο σε φέτες και το σερβίρουμε με το ζεστό τραχανότο.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Κυρίως πιάτο
  • Τραχανότο με μανιτάρια & βιολογικό κοτόπουλο  με κύβο κότας Knorr