Ab logo
  • Trifle με κρέμα κάστανο

Trifle με κρέμα κάστανο

από AB FOODSTORIES

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

Καμία
Κλασική
Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά,Δείπνο για Δυο
Γλυκό
Trifle με κρέμα κάστανο

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες

6 μερίδες
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. βανίλια, υγρή
  • 50 ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος, παγωμένη, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 200 γρ. μασκαρπόνε
  • 500 γρ. έτοιμο πουρέ κάστανο
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 8 κάστανα γλασέ
  • 1 έτοιμο κέικ σοκολάτας, 400 γρ. περίπου

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
    20 ml
    187,5 Ε/ λιτ
    €3,75
    7064104
  • 7102443
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    6,45 Ε/ λιτ
    €1,29
    7078311
  • Ας μαγειρέψουμε

      - Kόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
    - Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τον πουρέ κάστανο, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή ρούμι, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ακόμα.
    - Σε ένα μεγάλο, διάφανο μπολ βάζουμε το 1/3 των κομματιών του κέικ και καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας κάστανο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κομμάτια κέικ και την κρέμα, για δύο ακόμα φορές.
    - Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το trifle στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.
    - Βγάζουμε το γλύκισμα από το ψυγείο, στολίζουμε με μπαλίτσες σαντιγί και τα κάστανα γλασέ και σερβίρουμε.

    Επειδή τα μπολ σερβιρίσματος υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ποσότητες στις στρώσεις. Αν το μπολ είναι πιο στενό στη βάση και στρογγυλεύει προς τα επάνω, βάζουμε λιγότερο κέικ και κρέμα στη βάση, και όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις αυξάνουμε την ποσότητα. Σε ένα κλασικό σκεύος για trifle (με ίδια διάμετρο βάσης-κορυφής) βάζουμε όμοιες στρώσεις, όπως προτείνει η συνταγή.
    Εκτέλεση
    - Kόβουμε το κέικ σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και τα κρατάμε σε ένα μπολ.
    - Ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ τον πουρέ κάστανο, το μασκαρπόνε, την κρέμα γάλακτος, το κονιάκ ή ρούμι, την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνουν μια ωραία κρέμα. Αν είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος ακόμα.
    - Σε ένα μεγάλο, διάφανο μπολ βάζουμε το 1/3 των κομματιών του κέικ και καλύπτουμε με το 1/3 της κρέμας κάστανο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα κομμάτια κέικ και την κρέμα, για δύο ακόμα φορές.
    - Ισιώνουμε καλά την επιφάνεια με μια σπάτουλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το trifle στο ψυγείο για 3 ώρες ή μέχρι την ώρα που θα το σερβίρουμε.
    - Βγάζουμε το γλύκισμα από το ψυγείο, στολίζουμε με μπαλίτσες σαντιγί και τα κάστανα γλασέ και σερβίρουμε.

    Επειδή τα μπολ σερβιρίσματος υπάρχουν σε πολλές διαστάσεις, χρησιμοποιούμε τις αντίστοιχες ποσότητες στις στρώσεις. Αν το μπολ είναι πιο στενό στη βάση και στρογγυλεύει προς τα επάνω, βάζουμε λιγότερο κέικ και κρέμα στη βάση, και όσο ανεβαίνουν οι στρώσεις αυξάνουμε την ποσότητα. Σε ένα κλασικό σκεύος για trifle (με ίδια διάμετρο βάσης-κορυφής) βάζουμε όμοιες στρώσεις, όπως προτείνει η συνταγή.

     

    Αξιολόγηση
    Καμία
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Άλλη
    Κλασική
    Χριστούγεννα,Πρωτοχρονιά,Δείπνο για Δυο
    Γλυκό
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Trifle με κρέμα κάστανο

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 γρ
    1,38 Ε/ κιλ
    €0,55
    7066177
  • Βανίλια Φυσικό Εκχύλισμα 20ml
    20 ml
    187,5 Ε/ λιτ
    €3,75
    7064104
  • 7102443
  • Κρέμα Γάλακτος 200 ml
    200 ml
    6,45 Ε/ λιτ
    €1,29
    7078311