Τρουφάκια με άσπρη σοκολάτα
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΥψηλόΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες
- 200 γρ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης
- 340 γρ. άσπρη σοκολάτα
- 160 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 75 γρ. βούτυρο φρέσκο μαλακωμένο
- 3 σταγόνες άρωμα πικραμύγδαλου
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7103805
7069885
7078311
Ας μαγειρέψουμε
Καβουρδίζετε σε αντικολλητικό τηγάνι 50γρ. από τα φιστίκια. Όταν κρυώσουν τα αλέθετε σε πούδρα. Κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια ή την περνάτε από χονδρό τρίφτη. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος με την πούδρα φιστικιών και τη ρίχνετε στην τριμμένη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο και το άρωμα πικραμύγδαλου. Ανακατεύετε το μείγμα καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα. Το πλάθετε κατόπιν μικρά μπαλάκια, τα κυλάτε στα υπόλοιπα χοντροαλεσμένα φιστίκια και τα βάζετε σε καραμελόχαρτα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα προσφέρετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7103805
7069885
7078311