Τρουφάκια με μαύρη σοκολάτα
από Σιμόνη Καφίρη
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
ΚαμίαΚλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 6 μερίδες
- 150 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 20 γρ. βούτυρο φρέσκομαλακωμένο
- 20 γρ. ζάχαρη
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 50 γρ. μπισκότα κανέλας
- 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. κακάο
- Καραμελωμένα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7078311
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7077998
7070127
7064740
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Αλέθετε τα μπισκότα σε πούδρα. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη και τα 20γρ. από τα τριμμένα μπισκότα και τη βανίλια, μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε τη σοκολάτα κομματιασμένη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει εντελώς. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο 3 ώρες περίπου. Ανακατεύετε σε βαθύ πιάτο τα υπόλοιπα αλεσμένα μπισκότα μαζί με το κακάο. Πλάθετε το μείγμα μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού, βάζοντας στο κέντρο τους από ένα καραμελωμένο αμύγδαλο. Κυλάτε τα τρουφάκια στο μείγμα μπισκότων κακάο ώστε να καλυφθούν εντελώς. Τα μεταφέρετε σε καραμελόχαρτα. Τα διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να τα προσφέρετε.
Αξιολόγηση
Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Γλυκό
Όλες οι εποχές
Γλυκό
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7078311
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7077998
7070127
7064740
Για δες 3 ακόμη προϊόντα