Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ
Ab logo
  • Τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ

Τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ

Ταξιδέψτε με τις γεύσεις του #MadewithAB στην Πελοπόννησο, με τις παραδοσιακές τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ!

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Άλλη
Κυρίως πιάτο
Τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

4 μερίδες
  • 8 μεγάλες τσακώνικες μελιτζάνες
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 100 g φέτα θρυματισμένη
  • 5 μεγάλες τομάτες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 ματσάκι μαϊντανός
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 250 ml τοματοπελτές
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 χυμός λεμόνι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
    35 γρ
    114,86 Ε/ κιλ
    €4,02
    7084850
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064213
  • Ας μαγειρέψουμε

    1. Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και με ένα μαχαιράκι χαράζουμε τη σάρκα τους 3 φορές κατά μήκος χωρίς να φτάσουμε μέχρι τη φλούδα τους. 2. Τις ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, τις λαδώνουμε και τις αλατίζουμε καλά 3. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες σε ταψί, ψήνουμε για 20’ στους 180οC. 4. Ψιλοκόβουμε τις τομάτες σε κυβάκια και τα κρεμμύδια σε φέτες. 5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι για 15’. 6. Προσθέτουμε τα σκόρδα σε φέτες, τον τοματοπελτέ, τις τομάτες, τη ζάχαρη, τη δάφνη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι, μόλις πάρει μια-δύο βράσεις η σάλτσα αποσύρουμε. 7. Προσθέτουμε στη σάλτσα ψιλοκομμένα το μαϊντανό και το δυόσμο, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε τις μελιτζάνες. 8. Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε στο ταψί το κρασί, καλύπτουμε με λαδόκολλα και ψήνουμε για 60’ στους 180οC στις αντιστάσεις. 9. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, προσθέτουμε τη φέτα και ψήνουμε άλλα 20’. 10. Σερβίρουμε το ιμάμ σε θερμοκρασία δωματίου.
    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Άλλη
    Μεσημεριανό
    Κυρίως πιάτο
    • Τσακώνικες μελιτζάνες ιμάμ

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Πιπέρι Μαύρο Ολόκληρο Σε Μύλο 35 gr
    35 γρ
    114,86 Ε/ κιλ
    €4,02
    7084850
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    400 γρ
    1,15 Ε/ κιλ
    €0,46
    7136110
  • Μελιτζάνες Άργους Ελληνικές
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7063842
  • Κρεμμύδια Ξερά Χονδρά Χύμα Ελληνικά
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7064213