Τσιπούρα με μαραθόριζα και ούζο
από Πηγή ΑΒ Μagazine
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
2 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 τσιπούρες
- 2 ρίζες μαραθόριζας
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδα σκόρδο
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ποτήρι ούζο
- Αλάτι
- Κλαδάκι μάραθου για το γαρνίρισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Κέρδος 30.87%
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7066026
7063948
7064221
7064248
Για δες 4 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Καθαρίζουμε τα ψάρια, τα πλένουμε και τα αφήνουμε μέσα σε σουρωτήρι για 1 ώρα στο ψυγείο. Χαράζουμε βαθιά την πλάτη τους και από τις δύο πλευρές. Κόβουμε τις μαραθόριζες και τα κρεμμύδια λεπτές ροδέλες. Λιώνουμε το σκόρδο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά τις μαραθόριζες, τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί και το απλώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα ψάρια στην κοιλιά και εξωτερικά και τα τοποθετούμε πάνω από τα λαχανικά. Τα περιχύνουμε με 1 ποτήρι ούζο. Σκεπάζουμε το ταψί χαλαρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τις τσιπούρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220οC για 15 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για, ακόμα, 10 λεπτά. Έχουν ψηθεί όταν η σάρκα τους έχει ασπρίσει και ξεκολλά από το κόκαλο. Εναλλακτικά, βυθίζουμε ένα μεταλλικό σουβλί ώστε να φτάσει στη ραχοκοκαλιά και το ακουμπάμε αμέσως στον καρπό του χεριού μας (εσωτερικά). Αν καίει, είναι ψημένα. Γαρνίρουμε με κλαδάκια μάραθου. Tip: Πέντε λεπτά πριν τελειώσει το ψήσιμο στο φούρνο, ανεβάστε το ταψί ψηλότερα και ψήστε την τσιπούρα στο γκριλ και από τις δύο πλευρές.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Άλλο
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
Κέρδος 30.87%
Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
7066026
7063948
7064221
7064248
Για δες 4 ακόμη προϊόντα