Τσιπούρα με σάλτσα ούζου
από #MadeWithAB
Ήρθε η στιγμή να μαγειρέψεις την πιο νόστιμη τσιπούρα που θα κάνει μικρούς και μεγάλους να μην αφήσουν…λέπι! #MadewithAB
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 μικρές τσιπούρες
- 4 μαραθόριζες, κομμένες σε φέτες
- 4 τομάτες, κομμένες σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 80 ml ούζο
- 120 ml ελαιόλαδο
- 3 κ/σ άνηθος
- 3 κ/σ μαϊντανός
- χυμός από 1 λεμόνι
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ας μαγειρέψουμε
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 2. Μέσα ένα ταψί τοποθετούμε τις τσιπούρες, τις οποίες αλατοπιπερώνουμε καλά. 3. Σ΄ένα τηγάνι σωτάρουμε, τις τομάτες, τις μαραθόριζες και τα σκόρδα με το μισό ελαιόλαδο για 3’, σβήνουμε με το ούζο και αποσύρουμε από τη φωτιά. 4. Προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το λεμόνι, το αλατοπίπερο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις τσιπούρες. 5. Ψήνουμε τις τσιπούρες για περίπου 45’ και σερβίρουμε.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο