Τσιπούρα στον φούρνο με μανιτάρια και λαδολέμονο με εστραγκόν
από #MadeWithAB
Φαγητό κάθε μέρα & παντού
Δυσκολία
ΕύκοληΧρόνος
31'- 60'Κόστος
ΜεσαίοΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες
- 4 δισκάκια έτοιμα φιλέτα τσιπούρας ΑΒ Επιλογή
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 50 ml χυμός λεμονιού
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 1 κ. σ. ξερό δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
- 1 κ. σ. ξερό εστραγκόν
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 500 g. μανιτάρια, κομμένα στα 4
- 2 κ. σ. μουστάρδα
- 1 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 σκελίδα σκόρδο, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γ. κρεμμύδι αποξηραμένο
- 1 κ. σ. μπούκοβο
Ας μαγειρέψουμε
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα του ψαριού και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα μαγειρέψουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
Διαλέγουμε ένα ταψί που να χωράει τα υλικά μας σε μία στρώση.
Σάλτσα: Χτυπάμε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το λεμόνι, τη μουστάρδα και τα αρωματικά.
Ρίχνουμε τα μανιτάρια στο ταψί, τα αλατοπιπερώνουμε και τα ανακατεύουμε με το σκόρδο, το μπούκοβο και τον μαϊντανό.
Βάζουμε και τα ψάρια και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Τα ανακατεύουμε όλα να πάει η σάλτσα παντού και μετά τα ισιώνουμε μέσα στο ταψί, ώστε να είναι όλα σε μια στρώση.
Πασπαλίζουμε με το αποξηραμένο κρεμμύδι.
Ψήνουμε για 15-20’ λεπτά‘. Σερβίρουμε με όλα τα ζουμιά του ταψιού μαζί
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο