facebook-pixel
Αποτελέσματα Αναζήτησης ΣυνταγώνΤσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού
Ab logo
  • Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού
Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού

Τσιπς από λαζανόφυλλα με πάπρικα και ντιπ γιαουρτιού

από AB FOODSTORIES
Μέτρια
31'- 60'
0/5
Χαμηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

4 μερίδες
  • λίγο αλάτι (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια, χοντροσπασμένα (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (για το τηγάνισμα)
  • πιπέρι, χοντροτριμμένο (για το τηγάνισμα)
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι (για το τηγάνισμα)
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα (Για τα τσιπς)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το βράσιμο των λαζανιών (Για τα τσιπς)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό (Για τα τσιπς)
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15-16 κομμάτια) (Για τα τσιπς)
  • λίγο αλάτι (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. μουστάρδα, κατά προτίμηση πικάντικη (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.γ. ανάμεικτα πιπέρια, χοντροσπασμένα (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 300 γρ. γιαούρτι αγελαδινό (Για το ντιπ γιαουρτιού)
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά, σε σκόνη (για το τηγάνισμα)
  • πιπέρι, χοντροτριμμένο (για το τηγάνισμα)
  • 1 κ.σ. χοντρό αλάτι (για το τηγάνισμα)
  • άφθονο ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα (Για τα τσιπς)
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο, για το βράσιμο των λαζανιών (Για τα τσιπς)
  • λίγο αλάτι, μαγειρικό (Για τα τσιπς)
  • 1 πακέτο λαζάνια (κάθε πακέτο περιέχει 15-16 κομμάτια) (Για τα τσιπς)

Ας μαγειρέψουμε

  - Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με τo 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινούμε με μια ξύλινη κουτάλα, και τα βράζουμε μέχρι να κρατάνε στο δόντι.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες, μέχρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν εντελώς.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβουμε χιαστί κάθε λαζάνι φτιάχνοντας από το καθένα 4 τρίγωνα κομμάτια, τα οποία απλώνουμε ξανά σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες.
- Βάζουμε να κάψει μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1-2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντιπ γιαουρτιού. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σερβίρουμε τα λαζανόφυλλα με το ντιπ γιαουρτιού.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Διεθνή
Κλασική
BBQ,Πάρτυ ενηλίκων,Πικ Νικ,Δείπνο για Δυο,Βραδιές με φίλους,Πρωτοχρονιά
Άλλο
Όλες οι εποχές
Ορεκτικό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 4 μερίδες

  • Λαζάνια  500 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7467423
  • Αλάτι Πλαστική Φιάλη 400 gr
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
    7136110
  • 7062286
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 λιτ
    9,4 €/ λιτ
    €9,40
    7143658