- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε άφθονο αλατισμένο νερό μαζί με τo 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Όταν κοχλάσει ρίχνουμε τα λαζάνια ανά 3, τα ανακινούμε με μια ξύλινη κουτάλα, και τα βράζουμε μέχρι να κρατάνε στο δόντι.
- Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα απλώνουμε σε μονές στρώσεις ανάμεσα σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες, μέχρι να στραγγίσουν και να κρυώσουν εντελώς.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι (ή με το ροδάκι της πίτσας) κόβουμε χιαστί κάθε λαζάνι φτιάχνοντας από το καθένα 4 τρίγωνα κομμάτια, τα οποία απλώνουμε ξανά σε καθαρές, νοτισμένες πετσέτες.
- Βάζουμε να κάψει μπόλικο ελαιόλαδο και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά τα λαζανόφυλλα σε δόσεις, για 1-2 λεπτά το πολύ, μέχρι να ροδίσουν απαλά. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και, όσο ακόμα είναι καυτά, τα πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι και την πάπρικα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα υλικά του ντιπ γιαουρτιού. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σερβίρουμε τα λαζανόφυλλα με το ντιπ γιαουρτιού.