facebook-pixel
Ab logo
  • Τσουχτή Μανιάτικη
Τσουχτή Μανιάτικη

Τσουχτή Μανιάτικη

από AB FOODSTORIES
Για το Πασχαλινό Τραπέζι
Μέτρια
1'- 30'
0/5
Υψηλό

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

1 μερίδα
  • 500 g. μακριές χυλοπίτες Κρήτης
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 5 κ. σ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 1 κ. σ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • 4 αβγά
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 500 g. μακριές χυλοπίτες Κρήτης
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 5 κ. σ. μυζήθρα ξερή, τριμμένη
  • 1 κ. σ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • 4 αβγά
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Ας μαγειρέψουμε

• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε εκτός φωτιάς. • Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την μυζήθρα, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να ροδοψηθεί. Δεν την αφήνουμε να καεί, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι. • Ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί πάνω στις χυλοπίτες και ανακατεύουμε προσεκτικά να καλυφθούν καλά. • Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα αβγά. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι κάθε κρόκο και μισοσκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα αβγά πρέπει να μείνουν μελάτα. • Μοιράζουμε τις χυλοπίτες στα πιάτα. Ακουμπάμε από ένα αβγό σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Αξιολόγηση

Καμία
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Πάσχα
Μεσημεριανό
Όλες οι εποχές
Κυρίως πιάτο