Ας μαγειρέψουμε
• Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τις χυλοπίτες, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Τις στραγγίζουμε, τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα και τις αφήνουμε εκτός φωτιάς.
• Σε ένα τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την μυζήθρα, ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να ροδοψηθεί. Δεν την αφήνουμε να καεί, γιατί θα πικρίσει. Προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι.
• Ρίχνουμε το καυτό βούτυρο με το τυρί πάνω στις χυλοπίτες και ανακατεύουμε προσεκτικά να καλυφθούν καλά.
• Στο ίδιο τηγάνι, βάζουμε το βούτυρο και τηγανίζουμε τα αβγά. Πασπαλίζουμε
με λίγο αλάτι κάθε κρόκο και μισοσκεπάζουμε το τηγάνι με καπάκι. Τα αβγά πρέπει να μείνουν μελάτα.
• Μοιράζουμε τις χυλοπίτες στα πιάτα. Ακουμπάμε από ένα αβγό σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.