Tυρόπιτα γρήγορη και εύκολη
από AB FOODSTORIES
Δυσκολία
ΜέτριαΧρόνος
>60'Κόστος
ΧαμηλόΑξιολόγηση
5 στα 5Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου

Θα χρειαστώ υλικά για 15 μερίδες
- 6 φύλλα κρούστας
- 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 500 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
- 1/2 κ. γ. ξερή μαντζουράνα ή δυόσμος
- 3 αβγά μεσαίου μεγέθους
- 250 γρ. γάλα φρέσκο
- πιπέρι χοντροτριμμένο
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069155
7079539
7129341
7069838
Για δες 3 ακόμη προϊόντα
Ας μαγειρέψουμε
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 32 εκ. και στρώνουμε μέσα 1 φύλλο, αφήνοντας το μισό να εξέχει. Το ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο. Ακολουθώντας την ίδια διαδικασία, στρώνουμε από πάνω του άλλα δύο φύλλα. Από πάνω στρώνουμε ακόμη ένα φύλλο, σουρωμένο αυτή τη φορά, έτσι ώστε να είναι πλισέ. Το βουτυρώνουμε. Κάνουμε το ίδιο με ακόμη ένα φύλλο. Απλώνουμε από πάνω τη φέτα, φροντίζοντας ώστε να μπαίνει μέσα στις πτυχώσεις των φύλλων. Πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα ή το δυόσμο και το πιπέρι. Καλύπτουμε με το τελευταίο φύλλο, το οποίο επίσης σουρώνουμε και βουτυρώνουμε. Διπλώνουμε από πάνω τα φύλλα που εξέχουν, σουρώνοντας και βουτυρώνοντάς τα ένα ένα. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά να ασπρίσουν και προσθέτουμε το γάλα, λίγο αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά και περιχύνουμε την πίτα. Την αφήνουμε 15 λεπτά, ώστε να απορροφήσει το μείγμα του αυγού. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170° C και ψήνουμε την τυρόπιτα για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Τη σερβίρουμε ζεστή η κρύα.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Πίτσα/Πίτα
Βάλε στο καλάθι σου
Απαραίτητα υλικά
7069155
7079539
7129341
7069838
Για δες 3 ακόμη προϊόντα