Ab logo
  • Τυρόπιτα με πράσο

Τυρόπιτα με πράσο

από #MadeWithAB

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Κυρίως πιάτο
Τυρόπιτα με πράσο

Θα χρειαστώ υλικά για 1 μερίδες

1 μερίδες
  • 1 συσκευασία ζύμη κουρού ή σφολιάτα
  • 200 g φέτα ή κατσικίσιο λευκό τυρί
  • 200 g ανθότυρο
  • 200 g κεφαλογραβιέρα ή γραβιέρα
  • 3 πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 3 αβγά
  • 100 ml γάλα
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 ασπράδι αβγού
  • σουσάμι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Ας μαγειρέψουμε

1. Αφήνουμε τη ζύμη κουρού ή σφολιάτας μέσα στην συσκευασία της, εκτός ψυγείου για να ξεπαγώσει σωστά. 2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. 3. Σοτάρουμε τα πράσα με το ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν. 4. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά, τα πράσα, τα αβγά, το γάλα και τον άνηθο. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. 5. Ανοίγουμε το ένα φύλλο κουρού ή σφολιάτας, το απλώνουμε σε ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει και τοποθετούμε όλη τη γέμιση. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο και πιέζουμε ελαφρά τις άκρες ώστε να «κλείσουμε» την τυρόπιτα. 6. Αλείφουμε με το ασπράδι, πασπαλίζουμε με σουσάμι και με ένα κοφτερό μαχαιράκι χαράζουμε ελαφρά την τυρόπιτα και ψήνουμε για 50’στους 180οC.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Καθημερινές συνταγές
Μεσημεριανό
Κυρίως πιάτο
  • Τυρόπιτα με πράσο