Ab logo
  • Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

από Στέλιος Παρλιάρος

Δυσκολία

Εύκολη

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Βασιλόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 12 μερίδες

12 μερίδες
  • 200 g αμύγδαλα, τριμμένα σε σκόνη
  • 240 g ζάχαρη άχνη
  • 100 g αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 10 g μείγμα μπαχαρικών speculoos (κανέλα, γαρίφαλο,τζίντζερ, κάρδαμο)
  • 260 g βούτυρο Lurpak, λιωμένο
  • 280 g ασπράδι αυγού
  • 30 g ξύσμα πορτοκαλιού
  • 100 g σταφίδες ξανθές

Ας μαγειρέψουμε

Ανακατεύουμε το αμύγδαλο, τη ζάχαρη άχνη, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, το λιωμένο βούτυρο και το ασπράδι αυγού. Στο τέλος ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ., πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και ψήνουμε στους 160°C για 45-50 λεπτά. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Αξιολόγηση
Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική Παραδοσιακή
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Γλυκό
  • Βασιλόπιτα