Ab logo
  • Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

από Τίνα Webb

Δυσκολία

Μέτρια

Χρόνος

>60'

Κόστος

Μεσαίο

Αξιολόγηση

5 στα 5
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Βασιλόπιτα

Θα χρειαστώ υλικά για 8 μερίδες

8 μερίδες
  • 450 γρ. βούτυρο
  • 125 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ καβουρδισμένη
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 60 ml κονιάκ
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 60 ml ανθόνερο
  • 240 ml γάλα
  • 7 μέτρια αβγά
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • άχνη ζάχαρη

Βάλε στο καλάθι σου

Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
  • Αμύγδαλο Φιλέ 150g
    150 γρ
    14,53 Ε/ κιλ
    €2,18
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο
  • Ας μαγειρέψουμε

    Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα του βούτυρου και να φουσκώσουν. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα αμύγδαλα, και τα προσθέτετε στο μίγμα εναλλάξ με το κονιάκ, το ανθόνερο και το γάλα. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30εκ. και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αδειάζετε μέσα τον χυλό και τον ψήνετε στο φούρνο στους 180 οC για 30 λεπτά και στους 150 oC για 20-25 λεπτά ακόμα. Για να ελέγξετε αν ψήθηκε βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή η βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Χώνετε μέσα το νόμισμα και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

    Αξιολόγηση
    Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
    Πες μας πόσο σου άρεσε!
    Ελληνική
    Κλασική
    Χριστούγεννα
    Γλυκό
    Χειμώνας
    Γλυκό
    • Βασιλόπιτα

    Βάλε στο καλάθι σου

    Απαραίτητα υλικά
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    14,48 Ε/ κιλ
    €8,69
  • Αμύγδαλο Φιλέ 150g
    150 γρ
    14,53 Ε/ κιλ
    €2,18
  • ΑΛΕΥΡΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΛΗΡΟ 1 KGR
    Το προϊόν δεν είναι πλέον διαθέσιμο