facebook-pixel
Ab logo
  • Βασιλόπιτα
Βασιλόπιτα

Βασιλόπιτα

από Τίνα Webb
Μέτρια
>60'
5/5
Μεσαίο

Θα χρειαστώ υλικά γιαμερίδες

8 μερίδες
  • 450 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 7 μέτρια αβγά
  • 240 ml γάλα
  • 60 ml ανθόνερο
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 60 ml κονιάκ
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ καβουρδισμένη
  • άχνη ζάχαρη
  • 450 γρ. βούτυρο
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 7 μέτρια αβγά
  • 240 ml γάλα
  • 60 ml ανθόνερο
  • 500 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 60 ml κονιάκ
  • 2 κουταλιές του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 125 γρ. αμυγδαλόψιχα φιλέ καβουρδισμένη
  • άχνη ζάχαρη

Ας μαγειρέψουμε

Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει. Προσθέτετε ένα - ένα τα αβγά και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν στο μίγμα του βούτυρου και να φουσκώσουν. Ανακατεύετε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και τα αμύγδαλα, και τα προσθέτετε στο μίγμα εναλλάξ με το κονιάκ, το ανθόνερο και το γάλα. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί με διάμετρο 30εκ. και το πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι. Αδειάζετε μέσα τον χυλό και τον ψήνετε στο φούρνο στους 180 οC για 30 λεπτά και στους 150 oC για 20-25 λεπτά ακόμα. Για να ελέγξετε αν ψήθηκε βυθίστε τη λάμα ενός μαχαιριού, αν βγει καθαρή η βασιλόπιτα είναι έτοιμη. Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να σταθεί για 10 λεπτά. Χώνετε μέσα το νόμισμα και την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.

Αξιολόγηση

Έφτιαξες τελικά τη συνταγή;
Πες μας πόσο σου άρεσε!
Ελληνική
Κλασική
Χριστούγεννα
Γλυκό
Χειμώνας
Γλυκό

Βάλε στο καλάθι υλικά για 8 μερίδες

  • Ζάχαρη Λευκή Κρυσταλλική 1kg
    1 κιλ
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,08 €/ κιλ
    €1,08
    7473026
  • Ροδάμι Βούτυρο Γάλακτος 600 gr
    600 γρ
    17,2 €/ κιλ
    €10,32
    7133790
  • Αυγά Φρέσκα Αχυρώνα Medium 6 Τεμάχια
    6 τεμ
    0,36 €/ τεμ
    €2,19
    7082725
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    1 λιτ
    • household-basket.external.861a8d38.svg
    1,12 €/ λιτ€1,12
    1,00 €/ λιτ
    €1,00
    7128101